Arne Högdahl ny Byåsen-trener

– Det skal bli fint å trene på elitenivå igjen, sier Arne Högdahl, som i dag ble presentert som ny trener for Byåsens håndballkvinner.

Arne Högdahl på pressekonferanse

Arne Högdahl ble i dag presentert som ny trenger for Byåsen Håndball elite.

Foto: Camilla Skanke / NRK

Claus Leth Mogensen

Claus Mogensen har vært trener i Byåsen siden høsten 2013.

Foto: Byåsen

– Det var viktig for oss å ha en lokal trener, en trener med erfaring og som har vært med på gamet før. Vi vil ha en trener som kan å utvikle spillerne, gruppa og teamet videre. Med det utgangspunktet ønsker vi Arne Högdahl som trener, sier Byåsens daglige leder Jørgen Nygård Pedersen.

– Arne har lang og bred erfaring, fastslår han.

– Spennende

Högdahl har lang erfaring som trener på toppnivå både i Østerrike og Norge, og har tidligere vært vikartrener for Byåsen.

– Jeg tror det kan bli spennende. Det er allerede spennende, og det blir ikke mindre spennende hvis vi får beholde spillerne vi har, sier den nye treneren selv.

Högdahl er glad for at klubben valgt å satse på ham.

– Vi har snakket om dette en stund, og jeg håpet vi skulle komme i land. Det skal bli fint å trene på elitenivå igjen, sier Högdahl.

– Vi drømmer om spill i Europa igjen, fastslår daglig leder Pedersen.

Dispensasjon

For at Högdahl kunne bli trener, var klubben avhengig av å få dispensasjon fra Håndballforbundets nye kompetansekrav til topptrenere fra sesongen 2017/18.

Högdahl overtar laget etter Claus Mogensen.

Mogensen ga før jul beskjed om at han slutter i klubben han hadde trent siden 2013. Bakgrunnen var først og fremst en vanskelig familiesituasjon. Mogensens familie bor nemlig fortsatt i Danmark.

Lenge siden gull

Dermed måtte den tradisjonsrike håndballklubben ut på ny trenerjakt. Seriemestrene fra 1987, 1988, 1990, 1996 og 1998 håper fortsatt å ta opp kampen mot suverene Larvik. Men det virker vanskelig. I helga ble det tap med 32-29, og Byåsen er fortsatt et stykke unna de siste årenes suverent beste norske klubblag.

Da sesongen startet i høst var landslagsspilleren Ida Alstad klar på hva som er målet for klubben.

Langsiktig plan

Alstad

Ida Alstad mener Byåsen har mulighet til å ta opp kampen med Larvik.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi har en langsiktig plan i Byåsen. I år er medalje og bronse målet, men på sikt har vi som mål å bli Norges beste klubb. Jeg har stor tro på at vi er nærmere lagene i toppen. Andre lag har mistet spillere, og vi har unge spillere som har mer rutine og erfaring, sa hun til NRK den gangen.

Men etter at hovedsponsor Rema 1000 trakk seg ut har Byåsen vært i pengeknipe. Klubben har manglet en million kroner for å kunne fortsette videre drift og det så lenge ut som at Byåsen måtte avvikle.

Men til slutt klarte klubben gjennom en dugnad å samle inn rundt 700.000 kroner og ny satsing i eliteserien.