Sagosen skal ta Norge til sluttspillet

Trøndertalentet kan bli dominerende for Norge under håndball-EM som pågår nå.

Stortalentet Sagosen

BRATT LÆRINGSKURVE: For snaue tre år siden gikk Sander Sagosen fra spill i andredivisjon, til å bli en kjent profil i den danske ligaen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Norge skal møte Island i åpningskampen, før Kroatia og Hviterussland venter som motstandere på vegen mot sluttspillet. Forrige gang de norske landslagsherrene møtte islendingene, endte det med det niende tapet. Norge har faktisk ikke vunnet mot laget siden 2008, så en seier i mesterskapets første kamp tirrer Sagosen.

– Vi må heve oss noen hakk fra forrige kamp. Det blir en steintøff kamp hvor det blir viktig å ta poeng. En seier fra start kan være avgjørende, sier han.

Mer erfaren

Dette er 20-åringens andre europamesterskap. Sist var Sagosen 18 år, og helt fersk på landslaget. Da skulle han fungere som en avlaster for de andre spillerne, men denne gangen har han en helt annen rolle. Trønderen er nemlig spådd til å bli det norske landslagets, største bærebjelke i mesterskapet.

– Det blir definitivt et annerledes mesterskap denne gangen. Nå er jeg jo en av dem som skal dra lasset og heller bli avlastet, forteller trønderen.

Mesterskapet i 2014 ble ingen suksess for Norge. Det endte med en 14. plass av totalt 16 lag.

– Vi stiller sterkere foran årets EM. Sist var vi en god del unge og uerfarne spillere som fikk veldig mye ansvar. Nå har vi mer erfaring gjennom eliteserie- og mesterligaspill, så vi har nok et bedre lag nå.

Sander Sagosen

LA GRUNNLAGET I TRONDHEIM: - Jeg startet i Charlottenlund som var en veldig fin klubb å utvikle seg i. Jeg hadde utrolig flinke folk rundt meg, og det er der jeg la grunnlaget for den spilleren jeg er i dag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Enorm interesse

Flere utenlandske topplag har vist interesse for Sagosen den siste tida. Tilbudene har rydd inn fra Tyskland, Spania, Ungarn og Frankrike. Selv er han nokså stille over hvilken klubb som er mest aktuell.

– Vi får vente å se om jeg forlater Aalborg. Jeg har fortsatt et år igjen av kontrakten, men det er gøy at det er så stor interesse. Det viktigste er at det er riktig for meg, men jeg har kommet på et nivå nå der det bare er de beste lagene i verden det er aktuelt å gå til.

Samme oppfatning har også landslagets assistenttrener, Glenn Solberg.

– Det haster ikke for Sander å komme seg videre. Så lenge han utvikler seg og får bra matching, kan han bli i Aalborg. Det viktigste er at han har en god trener, sier Solberg til Aftenposten.

Målet er medalje

Men først venter altså et europamesterskap i Polen, og Sander legger ikke skjul på at han håper på edlere metall.

– Drømmen må være medalje. Men det er likevel en lang veg å gå før vi står i en eventuell finale. Vi skal først gjøre alt for å komme til sluttspillet, så alt er mulig. Vi har et lag som kan slå alle, men også tape mot alle, avslutter han.