– Har ikke tenkt tanken på at jeg ikke blir tatt med i VM-troppen

Noe annet enn VM-plass er utenkelig for Rosenborgs stjernespiss, drøyt en uke før Åge Hareide bestemmer hvem som får bli med til fotball-VM.

Nicklas Bendtner

4. juni bestemmer danskenes landslagstrener hvem som får bli med troppen til Russland. Rosenborgs Nicklas Bendtner tar det som en selvfølge at han får plass.

Foto: Hilde Grande / NRK

– Jeg regner med du ser meg i Russland, sier Bendtner.

Men før VM-uttak, står den viktige toppkampen mot serieleder Brann for tur. For dansken er friskmeldt og, ifølge seg selv, 100 prosent klar for å gi bergenserne kamp.

Laster innhold, vennligst vent..

30 år – og alltid litt vondt i kroppen

Bendtner har slitt med en et vondt kne etter et uhell under kampen mot Lillestrøm 16. mai, og sto over mot Haugesund. I tillegg har han brukket en finger, sier han til NRK.

– Jeg har hatt et oppbyggingsforløp i Danmark i tre–fire dager nå, og det har vært veldig godt for meg, sier Bendtner.

En fysioterapeut, som også er hans nære venn, har hjulpet ham med å finne riktig fokus. Bendtner føler seg dermed klar til å møte Brann søndag.

– Jeg er 30 år og har alltids litt vondt, fleiper dansken.

– Nei, det går fint. Jeg har en fin kropp nå.

– Vi skal ta tre poeng

Søndag ønsker mange trøndere naturligvis et reprise fra eliteseriekampen for 22 år siden, da Rosenborg mildt sagt slukket Brann: Kampen endte 10–0 til hjemmelaget. Bendtner har fortsatt til gode å få et slikt resultat i en toppseriekamp.

– Den største seieren så langt er 7–1, så vidt jeg husker, sier stjernespissen, som understreker at antall mål ikke er det han konsentrerer seg om i helgen.

– Vi skal ta tre poeng, det er det viktigste.

Bendtner

Nicklas Bendtner bryr seg ikke stort om antall mål han scorer mot Brann – så lenge Rosenborg sikrer seg tre poeng og rykker fra bergenserne på tabellen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Jeg føler meg halvveis uovervinnelig.

Pål André Helland, Rosenborg

Helland føler seg «cocky» igjen

Pål André Helland har møtt Brann mange ganger. Også han lover å gi bergenserne hard motstand.

– Jeg har hatt en følelse i kroppen de siste par ukene som jeg ikke har kjent på flere år. Jeg føler meg halvveis uovervinnelig, sier Helland.

Nå har han gått lenge uten skader, og begynner å komme i den formen han ønsker å være i.

– Jeg begynner å få en «cocky feeling» igjen. De skal være gode de som skal ødelegge for meg.

Ifølge ham er det ekstra kult at det er Rosenborg og Brann som kjemper i toppen.

– Brann har en veldig sterk supporterskare. Når vi først får en toppkamp, er det kult at det er mot Brann. Da koker det ekstra på tribunene, og det håper jeg gjenspeiler seg på banen.