Drømmen brast: – Må trene mer

Austria Wien spilte smart og godt på Lerkendal, og sendte Rosenborg på hodet ut av Europa.

Austria Wien

Austria Wien slo Rosenborg på Lerkendal.

Rosenborg måtte slå Austria Wien for å ta seg til Europaligaen. Det gikk ikke, og Austria Wien spilte en god bortekamp. Østerrikerne vant 2–1 på Lerkendal, og Rosenborg måtte slukøret innse at det blir ikke spill i Europa denne sesongen.

Tidligere Rosenborg-spiller Christer Basma synes det er trist at Rosenborg blir å se Europafotball fra sidelinjen.

– Jeg er mest trist av det her. Det er synd for guttene at de ikke får spille i Europa og få den erfaringen. De må rett og slett trene mer til neste gang, sier Basma.

Helland-skade

Rosenborg gikk rett ut av startblokkene mot Austria Wien, uten å skape de aller største farlighetene. Dessverre for vertene måtte Pål André Helland kaste inn håndkleet etter 22 minutter etter å ha pådratt seg skade.

Helland

Pål André Helland måtte forlate banen med skade.

«Hawaii-fotball»

Mot slutten av første omgang bølget det frem og tilbake. Austria Wien og Kayode jublet for scoring i det 33 minutt, men ble korrekt avvinket for offside.

Rosenborg skulle også få sine sjanser, og var nærmest da Midtsjø fikk stille inn finsiktet på hjørnet av 16-meteren. Han banket til, men Almer var med på notene og fikk avverget til hjørnespark.

rosenborg austria

Rosenborg og Fredrik Midtsjø prøvde kampen gjennom, men det holdt ikke.

Kjempesjanse av Gytkjær

Rosenborg åpnet i høyere tempo i den andre omgangen og skapte trykk på gjestene. Det resulterte i en kjempesjanse for Rosenborgs storscorer Christian Gytkjær.

Dansken ble spilt gjennom alene med Almer, men Austria Wiens sisteskanse fikk hånden på ballen og avslutningen gikk i nettveggen.

To mål på to minutter

Med flere store sjanser i oppgjøret var det et spørsmål om tid før det ble scoring. Den skulle dessverre for vertene ende hos Austria Wien, og som så mange ganger før etter sommerpausen ble det baklengs på dødball.

Alex Gruenwald streg til værs på et frispark like utenfor boksen, og stanget inn den viktige bortescoringen for hovedstadslaget.

Da så det bekmørkt ut for trønderne, som måtte score tre for ekstraomganger.

Håp skulle likevel tennes da Atkinson pekte på straffemerket to minutter senere etter en hands i boksen til Austria Wien. Christian Gytkjær var sikker som banken, og plasserte ballen nede i det høyre hjørnet.

Gytkjær

Christian Gytkjær tente håp med sin straffescoring til 1–1.

Kayode med spikeren i kista

I det 67 minutt kontret Austria Wien, og Kayode rundlurte Jørgen Skjelvik på backen. Deretter sendte kantspilleren av gårde en suser over og forbi Kwarasey. Dermed måtte Rosenborg score tre mål for å avansere til Europaligaen.

Rosenborg produserte flere store sjanser etter Austria Wiens scoring. Et skudd i tverrliggeren av Anders Konradsen og en avslutning av Christian Gytkjær alene med Almer var det nærmeste vertene kom.

Dermed ble det ikke spill i Europa denne sesongen.