Hopp til innhold
Julie Blakstad feirer med laget etter at hun selv satte inn 1-1.
Foto: Ole Martin Wold

Rosenborg Kvinner

Oppsummert

Rosenborg Ballklub Kvinner het frem til 2020 Sportsklubben Trondheims-Ørn. Klubben ble stiftet i Trondheim 18. mai 1917. De er det mestvinnende kvinnelaget i norsk fotball med åtte cupmesterskap og sju seriemesterskap.

 • Fire RBK'ere på landslaget

  Langslagssjef Hege Riise har tatt ut fire av spillerne på Rosenborg til Norges landskamper mot Uruguay, Danmark og Frankrike. Mathilde Harviken, Anna Jøsendal, Emilie Joramo og Emilie Nautnes er de som er tatt ut. Nautnes var med i VM-troppen i 2019, men har vært utenfor landslaget ei stund etter det.

 • Penger til RBK kvinner

  Rosenborg kvinner får 40.000 euro fra det europeiske fotballforbundet UEFA. Det tilsvarer 430.000 norske. I forbindelse med sommerens EM ble det innført et fordelsprogram for klubbene som avga spillere til landslagene - blant dem altså Rosenborg.

 • Toppscorer forlater Rosenborg

  Sara Kanutte Fornes blir ikke å se i RBK-drakt neste sesong. Fjorårets toppscorer forlater laget til fordel for det svenske laget Hammarby, skriver Adresseavisen. Fornes har scoret 24 mål på 86 kamper for RBK.

  Sara Kanutte Fornes smiler til kamera i Rosenborgdrakt.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Dorsin klar for RBK

  Frøya Dorsin har signert en 3-årskontrakt med Rosenborg. Ifølg klubben har hun imponert med spill på høyt nivå lenge og er en fremtrendende landslagsspiller på sitt alderstrinn. Hun er også datteren til sportslig leder, Mikael Dorsin.

  Roar Vikvang, Frøya Dorsin og Jan Henrik Øydne etter signeringa av kontrakten.
 • RBK-ere på landslaget

  Landslagssjef Hege Riise har tatt ut fire spillere fra Rosenborg til landskampene mot Belgia og Albania i starten av september: Mathilde Harviken, Sara Hørte, Emilie Joramo og Anna Jøsendal. Melhusjenta Ingrid Syrstad Engen (bildet), som nå spiller for Barcelona, er også med i troppen.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: FC Barcelona

Siste fra Trøndelag

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna