Hopp til innhold

Landslagsprofilen herjet da Brann vant toppkampen

Brann ble for sterke i toppkampen mot Rosenborg. Bergenserne er fortsatt øverst på tabellen i Toppserien.

Elisabeth Terland setter inn 2-0 for Brann Kvinner mot Rosenborg Kvinner 18.04.2022

2–0: Elisabeth Terland setter inn dagens ander etter en uheldig manøver i Rosenborgs forsvar.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

Brann hadde god kontroll på Rosenborg, og sikret sin fjerde strake seier. Trønderne gikk på sitt første poengtap for sesongen.

– Det er en tøff kamp mot et godt lag. Jeg synes første omgang var ekkel, men i andre omgang er vi litt bedre. Det handlet om å ikke gjøre feil, og det gjorde vi på scoringen. Det var en tøff og hard kamp, og det var jevnt, sier Brann-trener Alexander Straus.

Branns Tuva Hansen var meget blid etter å ha feiret seieren sammen med et ganske så fullsatt Stemmemyren.

Terland

SE MÅLENE: Elisabeth Terland noterte seg for sitt tredje og fjerde mål for sesongen.

– Jeg føler ikke vi er på topp i det hele tatt. Vi har mye å jobbe med, men du ser at vi tar seieren likevel.

– Dette er en av de tøffeste kampene i året, og derfor er det veldig deilig å ta seieren, sier Hansen.

Dagens tomålscorer Elisabeth Terland ble også kåret til banens beste spiller.

– Det er en jevn kamp med to gode lag. Så da smaker det ekstra godt når vi drar seieren i land, sier den norske landslagsspilleren.

Brann feirer 2-0 i kampen mot Rosenborg 18.04.22

DOBLET: Elisabeth Terland satte inn kveldens andre skåring i andre omgang. Like etterpå svaret Rosenborg, men nærmere kom trønderne aldri.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

Dobbel fra Terland

Etter en ganske rolig start, klaffet det til slutt for hjemmelaget. Det var Terland som sendte bergenserne i ledelsen etter en presis pasning fra Svava Rós Gudmundsdóttir.

Dermed var Brann i ledelsen i sitt første oppgjør noensinne mot Rosenborg i Toppserien.

Etter Terlands scoring tok rødtrøyene mer over kampen på Stemmemyren, og de kunne scoret både ett og to mål få minutter senere. I tillegg burde de kanskje hatt et straffespark, der RBK-keeper Lene Christensen var tøff i en duell med Terland.

Men landslagsprofilen var ikke ferdig. Vingen banket til fra 20 meter, og satte dermed sitt andre for dagen.

Det var hennes fjerde mål for sesongen på like mange kamper.

Les også Oppgitt Riise etter kritikk: – Jeg har aldri blitt skjermet fra media i hele mitt liv

John Arne Riise

Terland kom til daværende Sandviken før fjorårets sesong. Hun gleder seg stort over at de mangeårige hvitkledde nå kan ikle seg den røde drakten.

– Verdens beste supportere, mange folk på kamp og fint vær i Bergen. Du får det ikke så mye bedre enn det, sier Terland til NRK etter kampslutt.

Svava Rós Gudmundsdóttir i kampen mellomm Brann Kvinner og Rosenborg Kvinner

PRESSET: Branns islandske landslagsspiller Svava Rós Gudmundsdóttir skapte flere ganger hodebry for Rosenborg-forsvaret. Hun serverte pasningen til Terlands første skåring.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

– Har ikke opplevd det før

1185 betalende tilskuere fikk med seg kampen på Stemmemyren stadion i Sandviken. Trener Alexander Straus mener sammenslåingen med Brann gjør at laget har gått fra å være en bydelsklubb til å bli hele byens klubb.

– Det er full synging og hoing, og det koker på Stemmemyren. Det har vi ikke opplevd før, og den forskjellen merker vi, sier han om støtten fra hjemmepublikummet.

Treneren mener støtten fra tribunen gir laget en ekstra selvtillit og stolthet i møte med rivaler som Rosenborg.

– Jeg mener det er helt unikt for Bergen. Vi som er herfra vet hva det betyr å spille for Brann, og de som ikke er herfra skjønner nå plutselig hva det betyr å spille for klubben.

– Vi trekker nesten like mange tilskuere som på alle de andre stadionene til sammen. Det sier noe om bergenserne når de støtter opp om laget på den måten som de gjør.

Alexander Straus, trener for Brann Kvinner

TAKKER PUBLIKUM: Brann-trener Alexander Straus mener sammenslåingen med Brann har gitt den regjerende seriemesteren en ny dimensjon. – Det er full synging og hoing, og det koker på Stemmemyren. Det har vi ikke opplevd før.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK
Bataljonen på plass under Brann Kvinner sitt møte med Rosenborg på Stemmemyren 18.04.22

HØYLYTT: De mange medlemmene fra Branns supporterklubb Bataljonen skapte en god ramme rundt toppoppgjøret mot erkerivalen Rosenborg.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

– Jeg er skikkelig skuffa

Umiddelbart etter fosset Rosenborg i angrep, og deres første ordentlig store sjanse resulterte i mål. Synne Skinnes Hansen klinket ballen opp i nærmeste kryss. Dermed var det plutselig kamp igjen i Bergen.

– Jeg er skikkelig skuffa. Vi ville ha med tre eller ett poeng. Det er kjipt at vi ikke får inn et siste mål eller skaper flere muligheter. Men det kommer flere sjanser, sier Hansen.

Rosenborg har tapt tre ganger de siste 45 seriekampene, og alle tre gangene har de tapt mot Brann eller Sandviken.

– Brann er et kjempegodt lag, så det vil ikke bli like mye sjanser som det pleier. Vi skal heve oss til neste gang, sier Rosenborgs målscorer.

Vålerenga fortsetter imidlertid også å vinne. Seriemesteren fra 2020 vant 3-0 borte mot Arna-Bjørnar, og nå er det de og Brann som har full pott etter fire kamper spilt i Toppserien.

En annen tittelutfordrer, LSK Kvinner, så lenge ut til å gå på sitt andre poengtap på rad. Men en enorm sluttspurt på overtid gjorde at de snudde kampen, og det endte med en 3-1-seier for gultrøyene.

Siste nytt

 • Ruud møter Rune til showkamper i Norge og Danmark

  Tennisstjernene Casper Ruud og Holger Rune skal møtes over to kamper i Asker og København mot slutten av sesongen.

  Den første kampen går i Frisk Askers arena 30. november. 3. desember er det klart for nytt oppgjør i København. Et tiebreak skal avgjøre duellen om det står 1-1 etter de to kampene.

  – Takk for utfordringen, Holger. Jeg gleder meg enormt til å spille foran det fantastiske norske publikummet igjen og til returoppgjøret i Danmark, sier Ruud i pressemeldingen.

  Innbyrdes har Ruud et stort overtak på sin danske rival. Det står 6-1 i kamper mellom dem på ATP-touren.

  – Jeg er glad for at Casper var den som tok utfordringen og kan ikke vente på å spille foran danske fans i København. Jeg håper også på dansk support i Norge, sånn at vi sammen kan vise hvem som er de faktiske vikingene, sier Rune. (NTB)

  Casper Ruud og Holger Rune
 • Premier League stjerne ønsket av tysk storklubb

  Den tyske storklubben Bayern München skal være interessert i Manchester City-stjernen, Bernardo Silva.

  Det melder den engelske avisen Daily Star.

  Den portugisiske 29-åringen har en utkjøpsklausul på 670 millioner kroner i kontrakten med City, som har to år igjen av kontrakten.

  Bernardo Silva
 • Danmarks fotballforbund fikk bot for Uefa-banner – vil finne de skyldige

  «Fuck Uefa» sto det på banneret som ble vist i den danske supporterseksjonen under kampen i Frankfurt.

  Det har fått Uefa til å ta grep, og mandag melder danske TV 2 at DBU har fått en bot på 10.000 euro (om lag 113.000 kroner).

  – Vi betaler boten, men det viktigste for oss nå er å få identifisert de skyldige slik at vi kan videresende regningen til dem, sier DBU-sjef Erik Brøgger Rasmussen til kanalen.

  Rasmussen sier at han i utgangspunktet er for at supporterne skal engasjere seg, men at regler må følges.

  – Det er ytringsfrihet også i Tyskland, men Uefa har nedsatt regler som man må følge. Den språkbruken hører ikke hjemme her.

  I tillegg til Danmark har de albanske og kroatiske fotballforbundene fått bøter for supporternes oppførsel under mesterskapet.

  Danmarks fotballforbund har fått bot etter at supporterne fremviste et støtende banner mot Uefa. Banneret vises ikke på dette bildet

Sendeplan

Kl. Program Kanal