Hopp til innhold

Landslagsprofilen herjet da Brann vant toppkampen

Brann ble for sterke i toppkampen mot Rosenborg. Bergenserne er fortsatt øverst på tabellen i Toppserien.

Elisabeth Terland setter inn 2-0 for Brann Kvinner mot Rosenborg Kvinner 18.04.2022

2–0: Elisabeth Terland setter inn dagens ander etter en uheldig manøver i Rosenborgs forsvar.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

Brann hadde god kontroll på Rosenborg, og sikret sin fjerde strake seier. Trønderne gikk på sitt første poengtap for sesongen.

– Det er en tøff kamp mot et godt lag. Jeg synes første omgang var ekkel, men i andre omgang er vi litt bedre. Det handlet om å ikke gjøre feil, og det gjorde vi på scoringen. Det var en tøff og hard kamp, og det var jevnt, sier Brann-trener Alexander Straus.

Branns Tuva Hansen var meget blid etter å ha feiret seieren sammen med et ganske så fullsatt Stemmemyren.

Terland

SE MÅLENE: Elisabeth Terland noterte seg for sitt tredje og fjerde mål for sesongen.

– Jeg føler ikke vi er på topp i det hele tatt. Vi har mye å jobbe med, men du ser at vi tar seieren likevel.

– Dette er en av de tøffeste kampene i året, og derfor er det veldig deilig å ta seieren, sier Hansen.

Dagens tomålscorer Elisabeth Terland ble også kåret til banens beste spiller.

– Det er en jevn kamp med to gode lag. Så da smaker det ekstra godt når vi drar seieren i land, sier den norske landslagsspilleren.

Brann feirer 2-0 i kampen mot Rosenborg 18.04.22

DOBLET: Elisabeth Terland satte inn kveldens andre skåring i andre omgang. Like etterpå svaret Rosenborg, men nærmere kom trønderne aldri.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

Dobbel fra Terland

Etter en ganske rolig start, klaffet det til slutt for hjemmelaget. Det var Terland som sendte bergenserne i ledelsen etter en presis pasning fra Svava Rós Gudmundsdóttir.

Dermed var Brann i ledelsen i sitt første oppgjør noensinne mot Rosenborg i Toppserien.

Etter Terlands scoring tok rødtrøyene mer over kampen på Stemmemyren, og de kunne scoret både ett og to mål få minutter senere. I tillegg burde de kanskje hatt et straffespark, der RBK-keeper Lene Christensen var tøff i en duell med Terland.

Men landslagsprofilen var ikke ferdig. Vingen banket til fra 20 meter, og satte dermed sitt andre for dagen.

Det var hennes fjerde mål for sesongen på like mange kamper.

Les også: Oppgitt Riise etter kritikk: – Jeg har aldri blitt skjermet fra media i hele mitt liv

John Arne Riise
John Arne Riise

Terland kom til daværende Sandviken før fjorårets sesong. Hun gleder seg stort over at de mangeårige hvitkledde nå kan ikle seg den røde drakten.

– Verdens beste supportere, mange folk på kamp og fint vær i Bergen. Du får det ikke så mye bedre enn det, sier Terland til NRK etter kampslutt.

Svava Rós Gudmundsdóttir i kampen mellomm Brann Kvinner og Rosenborg Kvinner

PRESSET: Branns islandske landslagsspiller Svava Rós Gudmundsdóttir skapte flere ganger hodebry for Rosenborg-forsvaret. Hun serverte pasningen til Terlands første skåring.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

– Har ikke opplevd det før

1185 betalende tilskuere fikk med seg kampen på Stemmemyren stadion i Sandviken. Trener Alexander Straus mener sammenslåingen med Brann gjør at laget har gått fra å være en bydelsklubb til å bli hele byens klubb.

– Det er full synging og hoing, og det koker på Stemmemyren. Det har vi ikke opplevd før, og den forskjellen merker vi, sier han om støtten fra hjemmepublikummet.

Treneren mener støtten fra tribunen gir laget en ekstra selvtillit og stolthet i møte med rivaler som Rosenborg.

– Jeg mener det er helt unikt for Bergen. Vi som er herfra vet hva det betyr å spille for Brann, og de som ikke er herfra skjønner nå plutselig hva det betyr å spille for klubben.

– Vi trekker nesten like mange tilskuere som på alle de andre stadionene til sammen. Det sier noe om bergenserne når de støtter opp om laget på den måten som de gjør.

Alexander Straus, trener for Brann Kvinner

TAKKER PUBLIKUM: Brann-trener Alexander Straus mener sammenslåingen med Brann har gitt den regjerende seriemesteren en ny dimensjon. – Det er full synging og hoing, og det koker på Stemmemyren. Det har vi ikke opplevd før.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK
Bataljonen på plass under Brann Kvinner sitt møte med Rosenborg på Stemmemyren 18.04.22

HØYLYTT: De mange medlemmene fra Branns supporterklubb Bataljonen skapte en god ramme rundt toppoppgjøret mot erkerivalen Rosenborg.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

– Jeg er skikkelig skuffa

Umiddelbart etter fosset Rosenborg i angrep, og deres første ordentlig store sjanse resulterte i mål. Synne Skinnes Hansen klinket ballen opp i nærmeste kryss. Dermed var det plutselig kamp igjen i Bergen.

– Jeg er skikkelig skuffa. Vi ville ha med tre eller ett poeng. Det er kjipt at vi ikke får inn et siste mål eller skaper flere muligheter. Men det kommer flere sjanser, sier Hansen.

Rosenborg har tapt tre ganger de siste 45 seriekampene, og alle tre gangene har de tapt mot Brann eller Sandviken.

– Brann er et kjempegodt lag, så det vil ikke bli like mye sjanser som det pleier. Vi skal heve oss til neste gang, sier Rosenborgs målscorer.

Vålerenga fortsetter imidlertid også å vinne. Seriemesteren fra 2020 vant 3-0 borte mot Arna-Bjørnar, og nå er det de og Brann som har full pott etter fire kamper spilt i Toppserien.

En annen tittelutfordrer, LSK Kvinner, så lenge ut til å gå på sitt andre poengtap på rad. Men en enorm sluttspurt på overtid gjorde at de snudde kampen, og det endte med en 3-1-seier for gultrøyene.

Sportsnyheter

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Smitte i den norske troppen – Ertzgaard ute av EM

  EM-uttatte Lakeri Ertzgaard har testet positivt for korona og mister dermed mesterskapet i München.

  Friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, sier de har hatt strenge smittevernregler under hele EM, men at det er tilnærmet umulig å gardere seg 100 prosent.

  Ertzgaard var tatt ut til det norske laget på 4x400 meter stafett. Hun løp også førsteetappen av stafetten under VM i Eugene, der også Linn Oppegaard, Elisabeth Slettum og Amalie Iuel løp.

  – Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes i pressemeldingen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule

  Marcus Thomsen (24) fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

  Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

  Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

  Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

  Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skotheim på tredje i EM-tikampen

  Sander Skotheim er nummer tre sammenlagt etter fem øvelser i tikampen i friidretts-EM. Han klatret flere hakk som bestemann i høyde, og leverte en sterk 400 meter.

  Tiden 48,30 var klar personlig rekord for Skotheim.

  – Det var gøy, men det var helt jævlig. Det var tungt på slutten, sa en tydelig utslitt Skotheim til NRK.

  På høydehopp leverte han et hopp på 2,11 meter var det ingen i feltet som greide å slå. Innsatsen tok Skotheim opp fra 5.- til 3.-plass i sammendraget med en poengscore på 4324.

  Simon Ehammer fra Sveits topper tikampen med 4661 poeng, italienske Dario Dester er toer med 4327 poeng.

  Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter. (NTB/NRK)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste