Hopp til innhold

Rosenborg-treneren om tittelkampen i Toppserien: – Veldig synd på jentene

Rosenborg sikret kvalik til mesterligaen med seier over Vålerenga i siste serierunde. Laget kunne blitt seriemester om det ikke var for poengtrekk tidligere i sesongen.

pJDxAXeFZDI

PÅ HÅRET: Ett poeng avgjorde seriemesterskapet i Toppserien mellom Rosenborg og Vålerenga i favør hovedstadslaget. Det synes Rosenborg-trener Steinar Lein er skuffende.

Foto: NTB

– Jeg synes det er veldig synd på jentene at en sånn ting skal påvirker resultatet.

Det var Rosenborg-trener Steinar Lein sine ord etter kampen mot Vålerenga. Selv om de egentlig hadde lagt saken bak seg, klarer han ikke å legge skjul på at det en nedtur.

– Det er utrolig kjipt for hele klubben, men spesielt for jentene og oss som jobber steinhardt for å ta det seriegullet. Med ett poeng ekstra hadde vi vunnet på målforskjell, fortsetter han.

Likevel er RBK-treneren glad for at poengtrekket ikke ble utslagsgivende for noe annet enn kampen seriegullet.

– Heldigvis fikk det ikke noe utslag på andreplassen og europakvalik.

Vil ikke fokusere på det ene poenget

Rosenborg-spiller Anna Jøsendal ville ikke fokusere på det ene poenget etter kampslutt. Det hadde hun for lengst lagt bak seg.

– Det er ikke noe vi kan gjøre noe med, vi visste det på forhånd. Det er ikke noe vi kan gjøre noe med og sånn er det. Det er liksom ingen vits å sutre over det.

DlXh6jPle1Y

POSITIV: Rosenborg-spiller Anna Jøsendal (t.v) ville ikke fokusere på det ene poenget som skilte mellom hennes lag og Vålerenga etter lørdagen kamp mot sistnevnte.

Foto: NTB

Klubblisensnemnda i Norges Norges Fotballforbund trakk Rosenborg ett poeng på grunnlag av dårlig økonomi. Klubben anket, men fikk i medhold i klagen.

– Kvinneklubben møtte økonomiske utfordringer i 2022, imidlertid mener vi at nemndas beslutning ikke tar hensyn til de spesielle omstendighetene som oppsto som følge av fusjonen, skrev Rosenborg på sine nettsider den gang.

Uten poengstraffen kunne laget fra Trondheim blitt seriemester etter lørdagens seier.

– Det er veldig mange andre ting som kunne vippa den andre veien også, så skal ikke legge skylda på det. Vi har noen uavgjorte kamper der på slutten av sesongen som ødelegger litt for oss, så har egentlig ikke tenkt så mye på det, sier RBK-spiller Camilla Lindberg.

Sikret kvalik

Trønderne var avhengig av seier for å være sikre kvalikplassen til europaspill neste sesong, noe som smakte godt.

– Det er enormt viktig. Vi var jo skikkelig skuffa etter sist kamp mot Lillestrøm. Vi ville bare opp på hesten igjen og det synes jeg vi beviser i dag at vi fortjener den plassen, sier Jøsendal.

RBK-treneren stiller seg bak sitatet til sin egen spiller.

– Det betyr veldig mye oss og det er veldig fortjent, sier han.

Jevnt hele sesongen

I sesongens siste seriekamp tok Rosenborg imot Toppseriens nybakte mestre Vålerenga. Det som skulle vært kampen om seriemesterskapet, ble i forrige serierunde avgjort i favør gjestene fra hovedstaden.

Lagene har fulgt hverandre tett gjennom sesongen, men det var Vålerenga som til slutt trakk det lengste strået, og vant sesongen med ett poeng.

– Fullt fortjent seier og fult fortjent seriegull til Vålerenga, sa NRKs fotballekspert Carl Erik Torp under sendingen.

Selv seriemesterskapet glapp på målstreken var det ikke noen sure miner å spore hos Rosenborg.

– Fy faen så deilig. Det er ikke til å beskrive. Det er dette vi spiller fotball for, sier Anna Jøsendal til NRK.

Rosenborg kjempet mot Lillestrøm om kvalikplassen til mesterligaen. Sistnevnte var avhengig av at trønderne tapte mot Vålerenga.

– Vi er i dag hvilket godt fotballag vi er. Det er det vi må fokusere på. Så skal vi ta med oss denne gode følelsen inn mot neste helg, sier RBK-sjefen.

26. november skal Rosenborg og Vålerenga igjen møtes. Da skal de gjøre opp om cupgullet på Ullevaal stadion

Siste nytt

 • NFF brukte i fjor over 110 millioner på A-landslagene: – Vi bør satse mer

  Kostnadene til herre- og kvinnelandslaget har økt markant de siste årene. Tross sportslig fiasko ser ikke Norges Fotballforbund på det som et overforbruk.

  Det sier fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken i en felles uttalelse til VG.

  – Noen vil kanskje tenke at vi bruker mye penger på våre A-landslag. Sammenlignet med andre poster i budsjettet kan det se slik ut, men i forhold til gevinstene måloppnåelse vil gi er det ikke slik at vi bruker for mye på landslag og toppfotball.

  Fredag starter nok et mesterskap for menn uten Norge. 24 år er gått siden et norsk lag var kvalifisert (EM i 2000), mens det senere i sommer avvikles OL for fjerde gang på rad uten et norsk kvinnelag.

  I fjor brukte NFF 51,3 millioner kroner på herrelandslaget. Det var en økning på over 30 prosent målt mot 2019-tallene. På kvinnesiden økte forbruket fra 35,5 til 60,9 millioner kroner. Det hører med til historien at Norge i 2023 spilte VM i New Zealand.

  Neste år skal en ny strategiplan vedtas av NFF. Få av de sportslige målene for A-landslagene i inneværende periode er blitt oppnådd.

  – For oss som er satt til å lede norsk fotball, vil anbefalingen være klar: Vi bør satse mer, ikke mindre, på landslag og toppfotball i årene som kommer, skriver Løken og Klaveness til VG.

  De mener det er nødvendig hvis Norge skal holde tritt og kunne ta steg internasjonalt.

  (NTB)

  vyn0vmyhvEU
  Foto: NTB
 • Florida Panthers strammet grepet – én kamp unna sin første Stanley Cup-tittel

  Florida Panthers kan i helgen avgjøre årets NHL-sluttspill og endelig stå igjen som en finalevinner. Laget slo Edmonton Oilers 4-3 i Canada torsdag.

  Dermed leder Panthers 3-0 sammenlagt. Fire strake nederlag er det eneste som kan stoppe Florida-klubben fra å vinne Stanley Cup for første gang.

  – Vi må omfavne muligheten. Det blir spennende, sa Panthers-spiller Evan Rodrigues til NHL Network etter nok en seier.

  Edmonton Oilers var under press etter å ha tapt begge de to første finalekampene på bortebane, men tross en skarp start foran over 18.000 tilskuere gikk det ikke veien.

  Mot slutten av midtperioden ledet Panthers 4-1. Vertene tente et håp med to reduseringer, og det var full spenning i sluttminuttene. Da satset Oilers alt ved å ta av keeper og spille med en ekstra utespiller.

  Lagene møtes igjen i samme hall lørdag. Da kan Florida Panthers bli historisk, og i så fall blir en Stanley Cup-finale avgjort etter kun fire kamper for første gang siden 1998.

  Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Fem ganger er Edmonton Oilers blitt NHL-mester, men den siste tittelen kom i 1990.

  (NTB)

  Hh2S_BKnYU4
  Foto: AP
 • Marerittstart for Hovland i US Open

  Viktor Hovland slet fra start av og er åtte slag over par etter 18 hull i majorturneringen US Open. Nordmannen ligger på delt 142.-plass av 156 spillere.

  Det ble en vond åpning for nordmannen som gikk i gruppe med Max Homa og Bryson DeChambeau og startet på 10. hull på Pinehurst-banen i North Carolina.

  Hovland hadde et svakt slag fra tee på åpningshullet (par 5), men kontrollerte inn til par. Deretter startet problemene for den norske golfstjernen.

  Hovland ble liggende i tjukt gress etter utslaget på det neste hullet. Derfra ble det en lang vei inn til greenen, og han noterte til slutt en dobbeltbogey.

  På hull 12 var nordmannen noen få centimeter fra å sette en putt som ville ha reddet par, men i stedet ble det en bogey.

  Hovland fikk store problemer etter å ha havnet i bunkeren på det 14. Han misset også en bogeyputt fra tre meter og endte dermed på to over på det hullet.

  Det ble en ny bogey på 16. hull, mens den første birdien satt på hull 18. Dermed er Hovland fem slag over par halvveis.

  Det gjør at det kan bli en hard kamp for å klare cuten i turneringen for Hovland.

  På toppen av lista ligger Patrick Cantlay etter å ha gått 1. runde på 65 slag (fem under par). Han deler førsteplassen med nordirske Rory McIlroy. De to er ett slag foran den svenske sensasjonen Ludvig Åberg, som gikk den beste runden av en debutant i US Open på 39 år.

  (NTB)

  7aYAIsrK3W8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal