NRK Meny
Normal

Rønning vil ha hjelp av Rodal

Eldar Rønning ønsker å samarbeide med Vebjørn Rodal i forberedelsene til neste sesong.

Eldar Rønning

Eldar Rønning er i gang med forberedelsene til neste sesong.

Foto: Scanpix

– Vebjørn og jeg har samarbeidet ganske mye tidligere, men kanskje ikke så mye de to siste sesongene. Så jeg fant ut at jeg måtte ta en prat med ham og finne ut litt om hvordan vi skal gjøre det, forteller Eldar Rønning til NRK.

I går hadde han et møte med den tidligere mellomdistanseløperen som tok gull på 800 meter under de olympiske lekene i 1996.

– Jeg tror det kan bli et mye tettere samarbeid i år på hjemmebane her i Trondheim, sier Eldar Rønning.

– Hva kan Rodal bidra med?

– Han vet hva som må til for å bli god og det er hard trening. Og da har jeg lyst til å ha med meg han på en del økter for å få god matching og oppfølging, sier Eldar Rønning.

Trygg på landslagsplass

Fredag blir det kjent hvem som blir med på det nye langrennslandslaget neste sesong. Onsdag meldte TV2 at Odd-Bjørn Hjelmeset er ute av laget. Selv er Rønning sikker på at han blir med videre.

– Jeg har ikke fått noen signaler, men det skal vel godt gjøres at jeg ikke kommer på landslaget så den plassen er vel ganske sikker, sier han.

Tidligere i april ble det kjent at Vidar Løfshus kommer til å gå inn i en rolle som overordnet sjef for langrennsgutta kommende sesong, mens Morten Aa Djupvik blir ren trener.

Det tror Rønning er en god løsning.

– Jeg tror det er bra å få en avklart rollefordeling der Morten Djupvik kan være trener så kan Vidar styre en del utenomsportslige ting og det praktiske. Det tror jeg blir en veldig fin ordning, sier Eldar Rønning.

En ujevn sesong

Vinterens skisesong ble ujevn for Skogn-løperen, som ikke fikk det til i OL.

– Hovedmålet, som var OL, gikk ad dundas. Da ble jeg rammet av litt astma som jeg sliter med noen ganger, det var veldig kjedelig.

– Hvordan er det å komme seg etter en sånn opplevelse?

– Det tar ikke mange dagene. Det kommer bestandig nye skirenn og det er VM på hjemmebane i Holmenkollen så motivasjonen er på topp, sier Eldar Rønning til NRK.