NRK Meny
Normal

– Frivillige fra hele fylket kommer for å hjelpe

70 frivillige fra Røde Kors er parate både med praktisk hjelp og ei hand å holde i.

Røde Kors på Frøya

Røde Kors-mannskapet som har slått leir i Frøyahallen er beredte til å hjelpe. - Man vet aldri hvordan behovet endrer seg før brannen er helt slukket, sier Johannes Moxness.

Foto: Røde Kors

– To Røde Kors-ambulanser står i beredskap for å støtte den ordinære ambulansetjenesten. Vi har også folk ute akkurat nå for å hjelpe nødetatene med vegsperringer. Ellers hviler de fleste, for vi vet det kommer en dag i morgen, sier Johannes Moxness i Trøndelag Røde Kors til NRK klokka 04.30 natt til torsdag.

Ifølge Moxness var det rundt klokka halv åtte onsdag kveld ble det bestemt av nødetatene at Røde Kors skulle flytte sin beredskap ut til Frøya.

– Vi var på plass klokka halv ti. Frivillige kommer fra hele Sør-Trøndelag for å hjelpe til, sier Moxness.

– Kan bli behov for ei hand å holde i

Røde Kors-mannskapet skal blant annet bidra ved eventuell ny evakuering eller hjelpe til ved sentrene der de evakuerte oppholder seg.

– Det kan bli behov for mellomenneskelig støtte, ei hand å holde i. Det er viktig. Vi er forberedt på at det kan bli behov for det utover morgendagen, sier Moxness.

– Har du selv vært ute på brannoppdrag tidligere?

– Nei, det har jeg ikke. Det er ønsket om å hjelpe som er drivkraften, den endrer seg ikke etter type hendelse, sier Moxness.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.