Rideuhell: Hovedrolleinnhaver ute av «Spelet om Heilag Olav»

Pål Sverre Hagen falt av hesten under lørdagens prøve og har pådratt seg brudd i høyre arm. Dermed kan han ikke lenger spille hovedrollen som konge under årets spel.

Spelet om Heilag Olav 2015

Skuespiller Pål Sverre Hagen må trekke seg fra Spelet om Heilag Olav etter å ha brukket armen i et rideuhell. Her sammen med instruktør Marit Moum Aune under prøvene.

Foto: Borgar Sagbakken / NRK

Den kjente skuespilleren hadde sett frem til å spille rollen som kong Olav.

– Jeg gleder meg veldig til dette, uttalte han tidligere til NRK.

Kun fem dager til premiere

– Vi er utrolig lei oss for at Pål Sverre er skadet og ikke kan spille i årets spel, samtidig er vi lettet over at skadeomfanget ikke er større, og nå har vi fokus på at han får den behandlingen han trenger, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter i en pressemelding.

Ulykken skjer kun fem dager før spelet har premiere.

Pål Christian Eggen

Pål Christian Eggen var fjorårets konge, og vil nå erstatte Pål Sverre Hagen.

Foto: Siren Høyland Sæter

Erstattes av tidligere konge

Årsaken til ulykken var kommunikasjonssvikt mellom hest og rytter. Pål Sverre Hagen var ikledd både hjelm, sikkerhetsvest og egnet fottøy under ridningen, men tok seg for med høyre arm i fallet noe som resulterte i armbrudd.

Fjorårets konge er allerede sikret som erstatter.

– Vi har på svært kort tid lyktes med å få på plass en erstatter for kongerollen. Fjorårets konge, Pål Christian Eggen, stiller sporty opp og hjelper oss på kort varsel, sier Turid Hofstad.