Hopp til innhold

Rosenborg klare for Europaspill neste år

Med seier mot Ranheim og god hjelp av Odd, sikret Rosenborg bronseplassen i årets eliteserie og dermed også mulighet for Europaspill neste år.

Even Hovland
Foto: Ole Martin Wold / Scanpiz

Snøværet i Trondheim bar bud om en utfordrende kamp på Lerkendal søndag kveld.

Begge måtte vinne

Begge lag på banen MÅTTE vinne - Rosenborg ville redde æren og Europaspill neste år, Ranheim ville unngå å rykke ned.

Og det startet med at Ranheim overrasket RBK på Lerkendal og skåret det første målet etter 20 minutter i første omgang. Det ble også pauseresultatet.

Hovland ikke fornøyd

Etter to mål av Even Hovland og ett mål av Samuel Adegbenro i andre omgang, gikk lufta ut av motstander Ranheim og kampen endte 3-2 til Rosenborg.

Og ettersom Odd gikk på en kjempesmell med 1-4 mot Haugesund, var det klart at Rosenborg hadde sikret bronseplassen og dermed muligheten for Europaspill neste år

– Det var godt å skåre to mål i kveld, etter en sesong som har vært så som så, sier Even Hovland.

– Det er viktig for oss at vi kommer oss til kvalik Europa neste år, men akkurat nå er det litt tomt. Vi er ikke fornøyde med å være nummer tre, når vi skulle vært helt på toppen av pallen. Ambisjonen er å komme på topp igjen.

Har fått litt pusterom

– Det er bare seier som gjelder for Rosenborg, sa RBK-trener Eirik Horneland før helga. Tidligere i høst hadde han og RBK både røket ut av årets Europaspill og den hjemlig cupen.

Horneland innrømmet før helga at dersom han ikke får Rosenborg tilbake til nye høyder, er hans tid ute som RBK-trener.

Nå har han og RBK fått litt pusterom.

– Denne bronseplassen er kjempeviktig for oss, men sesongen har vært for svak samlet sett. Vi har levert for dårlig og nå må vi bygge opp laget på nytt. Vi skal ta tilbake hegemoniet i norsk fotball, sier Horneland og sier han og RBK allerede har planen for 2020 klar.

Even Hovland scorer på Lerkendal

Even Hovland skåret to av målene til Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix