NRK Meny
Normal

RBK-artikler selger som varme hvetebrød

Dagen før cupfinalen mellom Molde og Rosenborg selges RBK-artikler som bare det i Oslo sentrum.

RBK-supportere i Oslo

RBK - supporterutstyr er svært populært i Oslo akkurat nå. Det hvite og svarte klassiske RBK-skjerfet selger best. Til venstre Marie Nancke, til høyre butikkoordinator Thomas Bredvold.

Foto: Joar Elgåen, NRK

– Det var ikke så mye salg i går kveld, men i dag har det eksplodert. Det går i skjerf, luer og fleecegensere, sier butikkoordinator Thomas Bredvold.

På Stortorvet foran Domkirka i Oslo har Bredvold rigget seg til med en stor salgsbod av RBK-artikler. Salget går strykende. Ikke bare til trøndere.

– Det er supportere fra alle landsdeler og over alt. Vi har hatt engelskpratende og diverse her også. Alt mulig, sier Bredvold.

– Har det vært noen Moldensere her også?

– De har sett på ja, men ikke kjøpt noe nei. Men bare vennlige blikk, sier Bredvold.

Foretrekker stripe foran gull

Det hvite og svarte klassiske rosenborgskjerfet er en salgsvinner. Foran et nyprodusert gullskjerf med RBK-logo på.

– Det selges mye av gullskjerfet også, men det vanlige skjerfet går best. Det er kanskje litt mer synlig, og det står Rosenborg på det. På det andre er det kun logoen på baksiden, sier Bredvold.

Mange trøndere i byen

Mange trøndere har trekt til Oslo i helga. Deriblant en del svært kjente fjes, som ordførere – og fylkesordførere.

Supportereffekter er tydeligvis en viktig del av cupfinaleopplevelsen.

(Artiekkelen fortsetter under bildet.)

Trønderske politikere på RBK-kamp

Suppoerterutstyret på plass på både fylkesordføere i Sør-Trøndelag Tore O. Sandvik, Ordfører i Trondheim Rita Ottervik og Trond Giske. Her som gjester i NRK sin sending direkte fra Oslo lørdag.

Foto: NRK

– Det er en viktig dag, og vi markerer hvem vi er. Jeg forventer seier, seier, seier - og en god kamp sier handlende RBK-supporter Marie Nancke.

Rosenborg har aldri tildligere møtt Molde i en cupfinale. Det setter en ekstra spiss på helgas cupfinaleopplevelse for mange.

– Det er veldig spesielt å møte Molde i en cupfinale. Det er et historisk øyeblikk. Jeg forventer at det er spenning og satser på at vi tar de slik at vi vinner uten ekstraomganger. Vi vinner 3-2. Jeg unner Mix å score et mål. De tre danskene er gode, sier Nancke.

Marie Nancke tror på RBK seier

Rosenborg vinner 3-2 over Molde, tipper Marie Nancke som går for seier, seier, seier.

Foto: Joar Elgåen, NRK

Marie Nancke