RBK-spillerne må bli enige om bonuskutt

– Det er aldri kult med sparing og kutt, men når vi finner løsninger så kan det virke samlende, sier Mikael Dorsin.

Rosenborg jubler på Lerkendal

Seiersbonus og lojalitetsbonus er noen av ordningene spillerne nå diskuterer, uten like store jubelscener.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Lederen for spillerutvalget i Rosenborg velger å se positivt på de omfattende lønnskuttene klubben varsler. For også spillerne må kutte om klubben skal overleve økonomisk. I ytterste konsekvens kan likevel kutt kanskje trigge spillerne til å spille enda bedre.

– Det beste er at leverer vi varene så går vi ned mindre enn om vi ikke gjør det. Det er det vi ser litt på nå, sier Dorsin.

Micke Dorsin

Leder i spillergruppa, Mikael Dorsin, velger å se positivt på innsparingene.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Les også: – Vi har brukt for mye penger

Kan ikke røre kontraktene

For i utgangspunktet kan ikke klubben endre kontraktene de har med spillerne. Derfor har spillerne selv sagt seg villige til å forhandle bonusordningene.

– Det er bonussystemet vi har diskutert mest og hvordan vi skal få til sparing der. Vi må få til en kollektiv avtale der vi alle er enige, sier Dorsin.

Seiersbonuser og lojalitetsbonuser er noen ordninger spillerne har diskutert, men de har ikke kommet frem til en endelig avtale.

Drastiske tiltak

Sportslig leder, Erik Hoftun, føler klubben har en god dialog med spillergruppa, selv om han karakteriserer tiltakene som drastiske.

– Det er jo et dramatisk tiltak dette og det er jo ikke bare å knipse med fingrene og tro det skal ordne seg, men vi har en god dialog med spillegruppa, sier Hoftun.

For mange ansatte

I 2012 kuttet Rosenborg 15 årsverk, hvorav de fleste var administrativt ansatte. Nå håper daglig leder Tove Moe Dyrhaug å unngå oppsigelser.

– Det håper vi å unngå nå. Vi går nå inn i en kollektiv dugnad, sier Dyrhaug.

Og hun får støtte hos Dorsin. Han mener det ikke går an å gi andre ansatte skylda for det store underskuddet på 12 millioner kroner.

– Det handler om samhold. Rosenborg er en stor klubb, så det er viktig at vi drar i samme retning. Da blir vi tettere som gruppe, hele klubben, og da får vi bedre prestasjoner og vi vil jobbe hardere for hverandre, mener Dorsin.

Ingen spillerkjøp

I går sa sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, at det ikke blir kjøpt inn nye spillere før noen er solgt. Da bør de også helst koste mindre enn de som selges. Fornuftig, og sunn økonomisk tekning, mener Dorsin.

– Sånn skal det være når man driver en fotballklubb. Det er den beste måten å holde økonomien i sjakk på, sier Dorsin.

Spillergruppa er også glad for at klubben vil opprettholde en sportslig satsing. Det tror de er mulig, også uten dyre innkjøp.

Det er aldri kult med sparing og kutt, uansett hva man holder på med, så da blir det litt negative tanker først, men når man får tenkt litt på det og finner løsninger så kan det virke samlende. Jeg synes spillergruppa er veldig positive, sier Dorsin.