NRK Meny
Normal

RBK-ledelsen får kraftig kritikk

Styret i Rosenborg er kritiske til økonomirapporteringen fra ledelsen i klubben.

Lerkendal stadion

Lerkendal stadion.

Foto: Roar Hansen

I juni ble styret informert om at underskuddet for 2011 kunne bli på ni millioner kroner, men allerede da kan situasjonen ha vært verre, skriver Adresseavisen.

I dag får den daglige ledelsen i klubben kraftig kritikk av RBK-styret, ifølge avisen.

26,3 mill. i minus

Da 2011 var omme var underskuddet i Rosenborg på hele 26,3 millioner kroner og styret har bestemt å kutte kostnadene med over 30 millioner.

Ifølge avisen kan tidspunktet for denne tiltakspakken vært annerledes hvis klubbstyret hadde fått riktig rapportering fra administrasjonen.

– Vi er prisgitt at den informasjonen vi får er rett. I ettertid kan vi si at den ikke var det. Prognosen i juni var for optimistisk, sier nestleder i styret Morten Loktu.

Styremedlem Bård Benum sier at det kan virke som at prognosen de fikk presentert i juni var feil.

– Ja, det kan virke slik når vi visste at høsten kunne bli vanskelig. Alle prognoser har usikkerhet, men ikke så mye som vi har erfart her, sier han til Adresseavisen.

– Har vært åpen til styret

Nils Skutle, som gikk av som daglig leder i Rosenborg i november, mener at administrasjonen har vært åpen med alt til klubbens styre.

Administrerende direktør Nils Skutle, RBK

Nils Skutle sluttet som daglig leder i Rosenborg inovember.

Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

– Jeg har alltid tatt fram prognoser som er relevante og viktige, men det er ganske stort sprik mellom de beste og de verste scenarioene.

Han mener å huske at de nevnte et underskudd på ti millioner kroner i juni. Men at det var umulig å forutse at blant annet E-cupen gikk med et større underskudd enn de hadde håpet på.

Han avviser at de har endret tallene underveis, og husker ikke at det har vært uttrykt misnøye med rapporteringen.

– Det kan jeg ikke komme på har skjedd, sier Nils Skutle, tidligere daglig leder i Rosenborg til Adresseavisen.