NRK Meny
Normal

Ranheim med full pott i Bodø

Ranheim slo til og vant mot tabellener Bodø/Glimt på bortebane. Dette er serielederens første tap på hjemmebane i årets sesong.

Jo Sondre Aas setter straffesparket som senket Glimt.

Jo Sondre Aas scoret nok en gang mot Bodø/Glimt på Aspmyra i kveld. Bildet er fra en tidligere kamp mellom de to lagene.

Trond Nordsteien

Trener for Ranheim, Trond Nordsteien, har stor tro på at guttene hans vil gi tabelltopp Bodø/Glimt god motstand i kveldens kamp i Bodø.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Kampen i Bodø endte 0-2 i trøndernes favør etter scoring fra Jo Sondre Aas og Thomas Rønning. Dette er første gang et bortelag har slått tabellenerne på Aspmyra stadion.

Tidligere i kveld uttalte Ranheim-treneren at han hadde god tro på gutta sine.

– Jeg tror vi kommer til å gi Bodø/Glimt god motstand i kveld. De er et lag som passer oss godt, sier Ranheim-trener, Trond Nordsteien til NRK.no.

Bodø/Glimt er suveren med hele 60 poeng så langt denne sesongen. De er allerede klare for eliteserien neste år.

– Ekstra gulrot

Trondheimsgutta hadde tro på at de i kveld kunne ødelegge den gode hjemmestatistikken for serielederen.

– Det er jo ei ekstra gulrot. Vi ønsker jo ikke at Bodø/Glimt skal vinne serien med bare seiere på hjemmebane. Det blir en interessant kamp for de som er ute på banen i kveld, sier Nordsteien.

Med fire gjenstående kamper, så kjemper Ranheim om en kvalifiseringsplass, altså en plass blant de seks beste på tabellen. Nå ligger de som nummer fire med 42 poeng.

Rise som hjelpetrener

Denne uka har Ranheim-gutta hatt ekstra trenerhjelp av tidligere assistenttrener på Norges herrelandslag, Ola By Rise.

– Jeg er helt sikker på at ei slik treningsuke med Ola har gagnet laget vårt, sier hovedtreneren.

– Ranheim har ei spillergruppe som jeg liker. Her er det mange unge og gode fotballspillere, sier Rise til klubbens hjemmeside.

– Må holde konsentrasjonen

Trener Nordsteien håper laget i de neste fire kampene klarer å bevare konsentrasjonen slik at de kan spille kvalifisering om opprykk.

Det handler om å være mer stabil i kampene. Vi har en tendens til å variere i prestasjonene i løpet av kampen, og det er ikke bra.

Ranheimsupportere

Denne gjengen ser gjerne at favorittlaget rykker opp til eliteseriespill i 2014.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK