NRK Meny
Normal

Protesterer mot elbil-betaling

Norsk Elbilforening protesterer mot innføring av betaling for elbiler på fergene i Sør-Trøndelag.

Snorre Sletvold

Snorre Sletvold mener Sør-Trøndelag fylkeskommune har forhastet seg da de innførte full betaling på elbiler på fergene i fylket.

Foto: Elbilforeningen

Fylkestinget i Sør-Trøndelag har vedtatt å innføre full personbiltakst for elbiler på ferger i fylket fra og med 1. juni.

– Forhastet seg

– Sør-Trøndelag fylkeskommune har forhastet seg med innføring av full betaling for elbil på fergene. Fylkeskommunen driver en symbolpolitikk som skaper usikkerhet i elbilmarkedet nasjonalt, skriver generalsekretær i Norsk Elbilforening, Snorre Sletvold, i en pressemelding.

Han mener fylkeskommunen i Sør-Trøndelag er med på å ødelegge grunnlaget for elbiler i Norge.

Karin Bjørkhaug

Karin Bjørkhaug er leder i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

– Fylkeskommunen burde lyttet til oss og elbilpolitikken må vurderes under ett, slik det legges opp til i klimaforliket på Stortinget. Nå plukkes den fra hverandre. Vedtaket kan i verste fall gi en kraftig oppbremsing av salget av slike biler, frykter Sletvold.

Fylkeskommunen på sin side forsvarer innføring av betaling for elbiler.

– Når det gjelder betaling på ferja så betaler du for å bruke en plass. Sånn sett så er det likt mellom en elbil og en annen bil og ikke helt urimelig å vurdere om også de skal betale på ferja, mener lederen i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag, Karin Bjørkhaug.

– Forutsigbarhet

Norsk Elbilforening mener det er viktig med forutsigbarhet rundt godene ved å kunne kjøre elektriske biler i Norge. Både for dem som har kjøpt elbil, og for dem som vurderer å gjøre det.

– Her har innføring av full betaling skjedd nærmest over natten. Vi mener avslutning av slike goder må varsles i god tid. Fylkestinget i Sør-Trøndelag burde i det minste innført en redusert takst for elbiler som tross alt bidrar til mindre eksos og støy, mener Snorre Sletvold.

Video fra Trøndelag

Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.
Cirka 8000 deltok i årets Pride-parade i Trondheim