RBK vurderer å bruke Bendtner som midtbanespiller

Rosenborgs midtbanefloke tvinger Kåre Ingebrigtsen til å tenke kreativt. Nå vurderer RBK-treneren å bruke Nicklas Bendtner på midtbanen i den avgjørende Europaliga-kampen mot Zenit.

RBK-trening for kamp mot Brann - Nicklas Bendtner

Målkjempen Nicklas Bendtner kan bli flyttet til midtbanen.

Foto: Morten Andersen / NRK

Rosenborg sliter med flere skader på midtbanen. Marius Lundemo er ute og det er heller ikke klart om Anders Konradsen blir klar til møtet med gjestene fra Russland.

Derfor tvinges RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til å tenke nytt før kampen mot det russiske storlaget.

– Vi har flere alternativer. Vi kan bruke både Birger Meling, Jacob Rasmussen og Nicklas Bendtner på midtbanen, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsen innrømmer at det ikke er gunstig med alle skadene i midtbaneleddet, men føler seg helt sikker på at trønderne klarer å stable sammen et slagkraftig mannskap mot Zenit på torsdag.

Anders Konradsen

Anders Konradsen ble skadd under Stabæk-kampen sist søndag. Det er usikkert om han blir klar for torsdagens viktige oppgjør mot Zenit.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Skadeproblematikk

Rosenborg må slå Zenit. St. Petersburg om drømmen om europaligaspill også over nyttår skal leve videre.

Torsdag kveld får Rosenborg-spillerne sjansen til å revansjere det sure tapet hjemme på Lerkendal, og det kan bli med Nicklas Bendtner på midtbanen.

– Det blir mer i en slags hengende spissrolle, med Mike Jensen og Anders Trondsen bak han på midtbanen. Spørsmålet er om vi starter kampen slik, eller om vi gjør om underveis, forteller Ingebrigtsen.

.

pressekonferanse Rosenborg

Trond Alstad, Kåre Ingebrigtsen og Mike Jensen på RBKs pressekonferanse onsdag.

Foto: NRK

Tapet i St. Petersburg

For to uker siden tapte RBK 1–3 i St. Petersburg, men det var aldri snakk om en overkjørsel. Trønderne ble nådeløst straffet for et par grove feil. Kampen viste at Zenit kanskje ikke er så farlig som fryktet.

Torsdag kveld får Rosenborg-spillerne sjansen til å revansjere det sure tapet hjemme på Lerkendal. Kaptein Mike Jensen føler det er gode muligheter for å ta poeng.

– Ja, det er det. Vi skal i alle fall forsøke. Det er mulig å ta poeng, helst tre. Vi går for seier, sier dansken.

– Det verste som kan skje er at vi ryker ut av Europacupen, sier Kåre Ingebrigtsen.

På pressekonferansen var han i det spøkefulle hjørnet og sa at han håpet RBK-keeper André Hansen blir stående og fryse og være arbeidsledig i morgen kveld.

Han sa videre at han neppe trodde det ville skje.