NRK Meny
Normal

Politimann fikk 12 000 kroner i bot

Spesialenheten for politisaker har gitt en politimann i Namsos 12 000 kroner i bot etter at han avfyrte et skudd som traff en kvinnelig kollega i leggen.

Vådeskudd Namsos politi

Politihuset i Namsos stengte sine lokaler for publikum ut dagen etter hendelsen 20. november 2015.

Foto: Terje Ness

Hendelsen fant sted 20. november i fjor, og politimannen har vedtatt boten, skriver VG.

Politimannen stakk en finger ned i politihylstret som den kvinnelige kollegaen bar på hoften og avfyrte et skudd da han skulle trekke hånden tilbake.

"Han hadde på forhånd ikke forvisset seg om at pistolen var uladet", heter det i forelegget.

I etterkant av hendelsen ble politikvinnen i 20-årene sendt til sykehuset Namsos for behandling, og politiet sendte ut en pressemelding hvor skadene ble beskrevet som moderate.

> Les: 23 vådeskudd på ett år

Nerveskader

I de påfølgende dagene var Spesialenheten for politisaker i Namsos for å etterforske saken. De fikk bistand fra to krimteknikere i politidistriktet.

Ifølge VG konkluderer Spesialenheten med at politimannen skulle vise eller prøve noe på politikvinnens tjenestepistol mens den var i hylstret hun bar på hoften. Han stilte seg bak henne og det neste kvinnen husker er at det sa pang og at hun lå på gulvet og hadde vondt i høyre legg.

Skuddet traff den kvinnelige politibetjenten under høyre kne, og gikk ut av leggen cirka 20 centimeter lenger ned. Kvinnen har fått nerveskader i leggen, og er delvis sykmeldt, skriver avisen.

Hendelsen var det femte vådeskuddet med politivåpen i Trøndelag siden 2014 og det første med personskade.

> Les: Nytt vådeskudd hos politiet i Oslo

> Les: Vådeskudd ved Sandnes politistasjon

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.