Hopp til innhold

Finner ikke årsaken til båtulykka i Namsos

Politiet kan ikke med sikkerhet fastslå hva som var årsak til båtulykka i Namsos der Malvik-ordfører Ingrid Aune og kjæresten omkom. Saken er nå henlagt.

Båtulykke Namsos

FRITIDSBÅT: Politiet kan ikke fastslå hvem som var fører av båten da ulykka skjedde.

Foto: Karl Erik Hovik Aune / Namdalsavisa

– Vi har funnet ut at det ikke lar seg gjøre å fastslå hva som er årsaken til at ulykka inntraff, sier politiadvokat Åsta Elise Elden ved Trøndelag politidistrikt.

Hun forteller videre at det ikke er uvanlig at man ikke finner årsaken til ulykker som fører til død hos dem som er involvert. Det gjør det vanskelig å si hva som skjedde. Det gjør det ikke enklere når det ikke er vitner til ulykka som var tilfelle i denne saken.

Vanskelig for de etterlatte

Den alvorlige ulykka skjedde i Namsenfjorden natt til 1. august i fjor. Ap-ordfører i Malvik, Ingrid Aune (33), og Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) fra Namsos omkom da båten de kjørte havna på et skjær.

Ifølge Elden er det vanskelig for de etterlatte å sitte igjen uten å vite hva som var årsaken til ulykka.

– Det er vanskelig i seg selv å sitte igjen uten å få et svar på hva som skjedde og det gjelder spesielt for dem som er i en vanskelig situasjon og har mista sine kjære, sier Elden.

Dødsulykke med båt ved Lokkaren i Namsos

BLODPRØVER: Politiet vil blant annet av hensyn til de etterlatte ikke si noe om resultatet av blodprøvene som ble tatt.

Foto: KARL ERIK HOVIK AUNE / NAMDALSAVISA

Grundige undersøkelser

I en pressemelding skriver politiet at etterforskningen har påvist at flere faktorer kan ha virket inn på hendelsesforløpet. Det har ikke latt seg gjøre å fastslå med sikkerhet hva som forårsaket ulykken.

Politiet opplyser også det er foretatt grundige tekniske undersøkelser av både båten og åstedet. De har også gått gjennom data fra båtens kartplotter samt sjekka andre datakilder.

Vet ikke hvem som kjørte båten

Det er i tillegg foretatt en rekke vitneavhør i saken, men etterforskingen har likevel ikke med sikkerhet kunnet fastslå hvem som var fører av båten på ulykkestidspunktet.

Ifølge pressemeldinga ble det også rutinemessig tatt blodprøve av begge de forulykkede. Men de vil ikke gå ut med resultatet av disse.

– Årsaken til det er at vi tar hensyn til avdødes etterlatte. Når man heller ikke med sikkerhet kan fastslå hva som var årsak til ulykka og heller ikke med sikkerhet kan fastslå hvem som var fører så har man kommet fram til at man ikke ønsker å gi detaljer ifra etterforskninga utover det, sier Elden.