Ordfører og kjæreste omkom i båtulykke – kjørte på et skjær

Det var Ap-ordfører i Malvik, Ingrid Aune (33), og Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) fra Namsos som omkom i båtulykken i Namsenfjorden utenfor Namsos natt til torsdag.

Båtulykke Namsos

En mann og en kvinne er bekreftet omkommet etter at en fritidsbåt gikk på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag.

Foto: Karl Erik Hovik Aune / Namdalsavisa

– Vi har fått godkjennelse fra pårørende om å gå ut med navn. Dette er personer som er godt kjent i sine respektive kommuner, og har i samråd med kriseteamene i kommunen frigitt navnene, forteller politiinspektør Snorre Haugdahl til NRK.

Ingrid Aune (33) var ordfører i Malvik kommune, og Eivind Olav Evensen (43) jobbet som psykolog i Namsos kommune.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 01.44 fra en person som hørte en kraftig smell og lyden av motor. Nødetatene kom raskt fram til ulykkesstedet.

Politiet orienterer om påkjørselen Namdal der to personer omkom.

Politiet hadde en pressekonferanse torsdag kl. 14.00 om båtulykken i Namsos der Ingrid Aune (33) og Eivind Olav Evensen (43) omkom.

Kjørte på et skjær

– Båten kjørte på et skjær i fjorden. De to ble først betegnet som alvorlig skadd, og ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til Sykehuset Namsos. Mannen ble erklært død da han kom til sykehuset. Kvinnen ble erklært død i formiddag, forteller Haugdahl.

Politiet har foreløpig ingen formening om årsaken til båtulykken.

Ingrid Aune

Det var ordfører i Malvik, Ingrid Aune og Eivind Olav Evensen som omkom i båtulykken i Namsenfjorden.

Foto: Morten Kjennerud / Arbeiderpartiet

– Nei, det vet vi ikke. Så langt kjenner vi ikke til om det har vært vitner til selve ulykken. Men vi kjenner til hvor de to skulle, og båten er nå tatt opp og fraktet inn til politihuset i Namsos der den vil bli nærmere undersøkt, sier Haugdahl.

De avdøde vil bli obdusert og kriseteam er opprettet. De pårørende skal også være varslet, melder politiet.

– Dette er ei tragisk hendelse som selvsagt gjør stort inntrykk på alle som bor i området, og også oss som jobber i kommunen. En av våre ansatte er involvert, og det gjør sterkt inntrykk. En trist dag i kommunen, sier rådmann i Namsos, Inge Ryan, til Namdalsavisa.

Eivind Olav Kjelbotn Evensen

Eivind Olav Kjellbotn Evensen (43) døde i en båtulykke i Namsos natt til torsdag.

Foto: Pål Morten Skaret / Namdalsavisa

Søkte etter flere

Det ble også søkt etter flere personer, men politiet er nå sikre på at det ikke var flere involvert.

Politiet opplyser at de etterforsker saken, og at de så langt har avhørt tre vitner. Havarikommisjonen kommer til ulykkesstedet fredag.

– De vil i samarbeid med politiets krimteknikere gjennomføre undersøkelse av både åsted og ulykkesbåt, sier etterforskningsleder Line Marte Fuglum Juliussen.

Ulykken skjedde på Lokkarskjæret utenfor Namsos

Ulykken skjedde på Lokkarskjæret utenfor Namsos

Ingrid Aune var en kjent Ap-politiker i Trøndelag, og ble den første kvinnelige ordføreren i Malvik da hun ble valgt for fire år siden. Hun planla å stille til gjenvalg ved høstens lokalvalg.

Tidligere var hun aktiv i AUF, og i 2012 ble hun politisk rådgiver for Espen Barth Eide både i Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet.

Ap-politiker og Malvik-ordfører, Ingrid Aune, ble 33 år gammel.

Ap-politiker og Malvik-ordfører, Ingrid Aune, ble 33 år gammel.