4 porsjoner
1 ½ kg pinnekjøtt
4-5 dl vann
1 kg kålrot, i skiver
2-3 poteter, skrelte
Pinekjøtt er saltet, tørket og eventuelt også røkt fåreribbe. Ifølge tradisjonen skal pinnekjøttet dampkokes på avbarkede bjørkepinner.
Del opp kjøttet mellom ribbena og eventuelt på tvers i ønsket lengde. Legg kjøttet i rikelig kaldt vann natten over. Legg kjøttet på bjørkepinner eller en rist i en kjele, fyll på vannet og la det dampe i ca 2 timer til det er mørt.
Tilsett kålrotskiver og poteter den siste halvtimen. Ta dem opp og mos. Sett ovnen på 250 grader. Ta opp kjøttet og legg det i en langpanne. Stek i noen minutter til det får en gylden farge.
Server pinnekjøtt med kålrotstappe, kote poteter, sjyen som er dannet under dampingen og gjerne med grove pølser til.