Hopp til innhold

Blomkålsuppe med julematrester

Suppe av restemat
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK


Blomkålsuppe med julematrester

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 l kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
Salt og pepper
40 g smør/margarin
25 g hvetemel
1 ½ dl fløte
Ribberester
Potetrester
½ løk

Framgangsmåte:

Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele. Kok opp og la suppen trekke i ca. 15 minutter.

Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften under kraftig omrøring. Ha i fløten. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm.

Server blomkålsuppa med et dryss av sprøstekte biter av ribbe, potet, løk eller andre rester etter julematen.