Hopp til innhold

Paella

 

Paella
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Paella

Til 6 personer:
500 g langkornet ris
1 stor grillet kylling, renset fra skroget
1 stor løk, finhakket
3-4 hvitløksfedd, finhakket
1 rød paprika, kuttet i små biter
1 gul paprika, kuttet i små biter
1 liten pose sukkererter
1/2 g safrantråder eller 1 ts gurkemeie
1 kg blåskjell, eller 1/2 kg blåskjell og 1/2 kg hjerteskjell
200 g rå scampi
1/2 kg reker
2 dl hvitvin
1,2 l hønsebuljong eller kyllingkraft
5 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
Salt og pepper 
Eventuelt hakket persille og sitronbåter til pynt

Forbered alle ingrediensene før du begynner.

Skrell scampi og reker, spar eventuelt noen hele til pynt. Kutt kyllingkjøttet i biter.

Damp blåskjellene og hjerteskjellene med hvitvinen. Damp dem under lokk i 5 minutter eller til de åpner seg. (Kast skjell som ikke åpner seg.)

Varm oljen i en vid kjele eller en stor panne med høye kanter. Fres hvitløk, løk og paprika under stadig omrøring i ca. 5-7 minutter. Tilsett ris og safran eller gurkemeie. Fres risen under omrøring i 2 minutter. Ha i blåskjellkraften og varm hønsebuljong.

Småkok risen i ca. 20 minutter, rør av og til. Tilsett ertene og kyllingkjøttet mot slutten av koketiden. Stek scampiene i litt olje til de får fin rosa farge. Smak risen til med salt og pepper, og dryss over paprikapulver.

Legg reker, scampi og skjell over i risen. Dryss over hakket persille og pynt med sitronbåter. Server med godt brød og gjerne en aioli.