NRK Meny
Normal

D-dag for Trondheims-Ørn

Tida er i ferd med å renne ut for fotballklubben Trondheims-Ørn, som må skaffe 800.000 kroner før nyttårsfyrverkeriet går i lufta.

Trondheims-Ørn
Foto: NRK

Fremdeles har de bare fått inn omtrent halvparten av beløpet de trenger for å unngå å bli flytta ned fra toppserien til 1. divisjon.

Styreleder Beate Gamst Sjåland har likevel tro på at alt skal ordne seg i tolvte time.

- Hadde du spurt meg for noen dager siden hadde magefølelsen vært dårligere. Men det kommer noen drypp hver dag, så jeg er overbevist om at Ørn spiller i toppserien også i 2010, sier Gamst Sjåland.

Storhet i norsk kvinnefotball

Seriemestere 2003

Seriemestere 2003

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Kvinnefotballklubben som har vært grossist i norgesmesterskap og seriegull, har de siste ukene hatt storaksjon for å få inn de 800.000 kronene de trenger for å holde plassen i toppserien.

Mest oppsikt vakte tilbudet om et litt annerledes stevnemøte med fotballjentene selv.

- Så vidt jeg vet er det kommet inn bud om møter med tre av spillerne. Så der har vi fått inn rundt 10.000 kroner, sier styrelederen.

Men selv om akkurat dette ikke har gitt de store resultatene økonomisk, har ringerunder og et givernummer oppgitt på klubbens internettside resultert i løfter om nesten halvparten av pengene de trenger for å få positiv egenkapital - og dermed lisens fra fotballforbundet.

Nettsidene til Trondheims-Ørn

Ønsker rik onkel velkommen

På den siste dagen før fristen går ut håper Beate Gamst Sjåland at pengestrømmen løsner skikkelig.

- Vi har stadig folk som ringer rundt til folk og bedrifter for å be om penger. Vi håper på et spleiselag, men dersom det skulle dukke opp en rik onkel skal vi sannelig gjøre stas på vedkommende, sier Gamst Sjåland.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.