NRK Meny
Normal

14 dager unna nedrykk

Noen må være villig til å gi Trondheims/Ørn en solid økonomisk julegave for at de skal unngå nedrykk til 1. divisjon.

Trondheims-Ørns trener Gøril Kringen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Må tro det beste

Norges mestvinnende fotballklubb på kvinnesiden må ha inn 800 000 kroner innen nyttårsaften for å unngå nedrykk. Styreleder Beate Gamst Sjåland sier at de har en interessent som kan være villig til å spytte inn storparten av beløpet hvis klubben selv klarer 200 000 kroner.

Lene Bredesen
Foto: Trondheims/Ørn

- Spillerne er positive. Vi må bare tro det beste. Vi kan ikke gå rundt å tro at vi ikke skal spille i toppserien neste år, sier Ørn-spiller, Lene Bredesen. Hun vet ikke hvem denne interessenten som Gamst Sjåland snakker om er.

- Det er litt spennende. Det er flere som har meldt sin interesse hvis andre melder sin interesse, så det ser lysere ut enn for ei uke siden, sier Bredesen.

Auksjon av spillere

Trondheims/Ørn
Foto: Trondheims/Ørn

Nettauksjonen hvor spillerne stiller på date mot betaling har så langt skaffet 9000 kroner til den kriserammede klubben. Ifølge Bredesen er spillerne ganske positive til tiltaket:

- Det går ikke bare ut på å gå på date. Vi tilbyr foredrag både til arbeidsplasser og skole om blant annet kosthold, trening og det å kombinere utdanning og idrett. Det er litt for å profilere oss og vise hvem vi er. Det er ikke så mye å tjene på den biten, sier hun.

Bredesen er usikker på hva som vil skje med laget hvis Trondheims/Ørn rykker ned.

- Jeg tror vi klarer å beholde mange. Det er mulig de som er landslagsaktuelle og aktuelle til U-landslag vurderer å gå, men jeg vet ikke, sier hun. Forsvarsspilleren satser på å ikke la klubbens framtid påvirke julestemningen.

Nettauksjon på nyttårsdate

Kjøp en Ørn-spiller

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal