Ny storseier for RBK

Nykommer John Chibuike ble den store helten med tre scoringer i sin første hjemmekamp for Rosenborg, da Start ble slått 4-1 mandag.

John Chibuike

John Chibuike scoret tre ganger i sin første kamp på Lerkendal.

Rosenborg fulgte opp 7-0 over Odd med 6-0 i Sarpsborg forrige runde, og kampene mellom mandagens to lag har de siste årene inneholdt rikelig med mål.
1-1-oppgjøret i Kristiansand i vår var første gang siden 1994 (19 kamper) at et oppgjør mellom lagene er endt med mindre enn tre scoringer.

Rundet keeper

Bortelaget skapte kampens første store sjanse ved Espen Hoff, men etter det dreide det seg bare om hjemmelaget. Da 13 minutter var spilt flikket Rade Prica et oppspill gjennom til spissmakker John Chibuike.

Nigerianeren rundet elegant keeper og trillet ballen i tomt mål, i hans første hjemmekamp etter overgangen fra svenske Häcken.

Tenker ikke på Molde

Ti minutter før pause gjentok de to suksessoppskriften fra den første scoringen. Prica fikk tid og rom foran Starts forsvar, og slo presist gjennom til Chibuike. Han rykket enkelt fra forsvaret, og plasserte ballen sikkert i mål.

Fullførte hat trick

Etter pause fortsatte Rosenborg å produsere store sjanser, men med 20 minutter igjen å spille skapte Ole Martin Årst spenning da han reduserte til 2-1. Men sørlendingenes håp varte ikke lenge.

Bare to minutter senere punkterte Markus Henriksen kampen med sin 3-1-scoring, før Chibuike fullførte sitt hat trick med en fin heading etter et frispark.

Like etter ble han tatt av banen til trampeklapp fra publikum. Kampen ebbet ut med 4-1, og det var et greit resultat etter spill og sjanser.

For Rosenborg var seieren viktig, ettersom de andre topplagene også vant i helgen.

Trønderne ligger nå på fjerdeplass før hengekampen mot Sogndal torsdag. For Start betyr tapet at avstanden opp til sikker plass fortsatt er på sju poeng med sju
kamper igjen å spille.

KAMPFAKTA:

Rosenborg - Start 4-1 (2-0)

13.501 tilskuere

Mål: 1-0 John Chibuike (13), 2-0 Chibuike (35), 2-1 Ole Martin Årst (71), 3-1 Markus Henriksen (73), 4-1 Chibuike (78).
Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.
Gult kort: Bård Borgersen, Start.
Lagene:
Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Orlund - Mikael Lustig, Jim Larsen, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Mohammed Awal-Issah, Markus Henriksen, Jonas Svensson (Morten Moldskred fra 82.) - John Chibuike (Fredrik Midtsjø fra 80.) - Rade Prica (Mushaga Bakenga fra 86.).

Start (4-4-1-1): Alexander Lund Hansen - Avni Pepa (Amin Nouri fra 45.), Bård Borgersen, Haraldur Gudmundsson, Rolf Daniel Vikstøl - Ernest Asante, Espen Søgård (Olufemi Oladapo fra 80.), Solomon James Owello, Espen Børufsen - Espen Hoff (Olav Tuelo Johannesen fra 56.) - Ole Martin Årst.