NRK Meny
Normal

NT må velge olympiske venner

Tidligere har Nord-Trøndelag vært med på å støtte Tromsø som OL-by, men nå fristes fylkesrådslederen av tanken på en olympiade i Trondheim.

Tidligere har Landsdelsutvalget for Nord-Norge og Nord-Trøndelag støtta Tromsø som OL-by, og gitt penger til utredning av OL der i 2014.

Men nå blir det fristende å vrake Tromsø og heller gå for Trondheim i 2018, sier Alf Daniel Moen (DNA), fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag.

- Vi registrerer at vi kommer til å få en invitasjon fra Trondheim om å være med i utredningsarbeidet omkring det å søke OL i 2018, sier Moen til NRK Trøndelag.

Spennende

Alf Daniel Moen synes OL i Trondheim er en spennende ide, selv om Nord-Trøndelag tidligere har gått for Tromsø som OL-by.

- Det var da Tromsø jobbet fram en søknad om å få arrangere OL i 2014, vi vet at byen har ambisjoner om å søke i 2018 men det har ikke Landsdelsutvalget tatt stilling til, sier Alf Daniel Moen.

I nedslagsfeltet

Og når Landsdelsutvalget for Nord-Norge og Nord-Trøndelag skal ta for seg de forskjellige søknadene, kan det bli fristende å velge Trondheim som olympisk lekekamerat.

- Nord-Trøndelag ligger midt i nedslagsfeltet for olympiade i Trondheim, sier fylkesrådsleder Alf Daniel Moen.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25