Northug må punge ut for ulykkesbilen

Forsikringsselskapet vil ikke betale for luksusbilen som Petter Northug krasjet og vraket i mai. Audi varsler nå at skistjerna selv må ta regninga.

bilde

Audien som Northug krasjet var forsikret, men siden ulykken skjedde etter kjøring i beruset tilstand ønsker ikke forsikringsselskapet å bidra med erstatning. Beløpet for den vrakede bilen er det nå Northug som må betale.

– Forsikringsselskapet vil ikke dekke en skade når den har skjedd med kjøring i påvirket tilstand. Da er det forsikringstaker, som er Petter Northug, som må dekke verdien, forklarer Marius Tegneby, som er kommunikasjonssjef i Audi.

I starten av mai krasjet Petter Northug på Byåsen i Trondheim. 28-åringen holdt høy fart og var beruset da han suste gjennom en rundkjøring og totalvraket bilen sin i sammenstøtet med et autovern.

Bilen han kjørte var leaset gjennom sponsorkontrakten med Audi, og har en verdi på rundt én million kroner.

Slipper å betale "nybilpris"

Northug

Northug har forklart at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde, og 28-åringen har sagt at han er beredt på å ta straffen for det han har gjort.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
bilde

Ulykken skjedde ved denne rundkjøringen på Byåsen i Trondheim. Bilen kjørte rett over rundkjøringen, meiet ned en stolpe, og stoppet først da den traff autovernet.

Foto: Henrik Sundgård
Petter Northug Audi

Bilen, som har en verdi på rundt én million kroner, ble totalvraket i ulykken.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Det har tidligere vært skrevet at Northug mest sannsynlig må ta regninga for ulykken selv, og dette bekrefter nå Audi etter samtaler med forsikringsselskapet.

– Ansvaret ligger hos føreren av bilen, sier Tegneby.

Kommunikasjonssjefen forteller at bilen hadde et verdifall allerede før ulykken, som alle andre biler som har blitt kjørt noen kilometer, og at dette blir tatt med i beregninga av beløpet som Northug må betale.

– Jeg ønsker ikke å kommentere sum, men han skal ikke erstattes for en ny bil, sier Tegneby.

Vet ikke om samarbeidet fortsetter

Adresseavisen skriver i dag at ulykkesgruppa til Statens vegvesen har levert sin rapport om promillekjøringa til Northug.

Rapporten er unntatt offentligheten, men nå når den er levert begynner politiets etterforskning å nærme seg slutten.

Samtidig har ikke Audi bestemt seg for om de skal fortsette samarbeidet med skistjerna ennå.

De har hatt møter med både managementet til 28-åringen og Northug selv, og mener de har fått svar på det de ønsker i saken.

– Det er en alvorlig situasjon. Vi ønsker å ha alle fakta på bordet og har tillatt oss å bruke tiden.

– Hvilken verdi har avtalen for dere når Northug nå er fratatt førerkortet?

– Vi er fullstendig klar over at han ikke skal sitte bak rattet den nærmeste tiden, og det tar vi med i betraktningen videre, sier Tegneby, som forteller at de kommer med en avgjørelse i løpet av kort tid.

– Vi vil bruke den nærmeste tiden basert på møter og info til å legge veien videre, og ta et par av stegene i interne møter de nærmeste dagene. Men vi har ingen tidsfrist eller dato på når vi går ut med vår avgjørelse.

Northug-leiren: – Helt naturlig å få regninga

Northugs manager, Are Langås, skriver i en SMS til NRK at 28-åringen er forberedt på å måtte betale selv for bilen han vraket.

– Det er helt naturlig. Petter har en forbrukerleie-avtale, og bilen står på han personlig.