Norsk Kylling går for ny fabrikk i Orkdal

Norsk Kylling har valgt Orkdal for sin nye fabrikk. Dermed er det klart at 300 arbeidsplasser forsvinner fra Støren.Hvor mange arbeidsplasser det blir i nye fabrikken er ennå ikke avklart, men etableringa skal ifølge ledelsen bli selve navet i bedriftens matproduksjon.

Orkdal Industriområde

I dag ble det klart at Norsk Kylling bygger nytt slakteri på området Furumoen på Orkanger i Orkdal. Fabrikken vil bli liggende på området ca midt i bildet.

Foto: Trondheim Havn/Åge Hojem

Ambisjonene er store. I ei pressemelding uttaler styreleder Ole Robert Reitan at produksjonsanlegget skal bli verdensledende i sitt slag. Særlig satses det på moderne energiløsninger som skal redusere utslipp.

Orkdal valgt etter totalvurdering

Det har vært stor spenning knyttet til hvor fabrikken skal bygges. Malvik har vært et mulig alternativ, i tillegg til Støren i Midtre Gauldal, hvor dagens fabrikk ligger.

Kyllingproduksjonen på dagens fabrikk på Støren vil pågå inntil det nye anlegget er i drift.

Skuffelse i Malvik

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune (Ap), mener at Trondheimsregionen og trøndersk landbruk nå mistet en gylden sjanse.

– Jeg kjenner mest på at vi nå går glipp av en unik mulighet til å etablere Europas største næringsmiddelklynge i Trøndelag. Dagens beslutning viser hvor store konsekvenser Fylkesmannens behandling får for regionen, sier Aune.

350 ansatte orientert i dag

– Velkommen til Orkdal

I Orkdal derimot, er stemningen naturlig nok meget god i dag. Ordfører Oddbjørn Bang (Sp), sier vedtaket er gledelig.

– Vi ønsker de ansatte i Norsk Kylling velkommen til Orkdal. Ikke minst de som har småbarn - det fins godt med barnehageplasser i kommunen, de skal bli tatt godt mottatt her, sier ordfører Bang.

Fabrikken som eies av Reitangruppen og Rema 1000 har en vekst i omsetningen. I fjor fikk Norsk Kylling et driftsresultat på 54,8 millioner kroner mot 9,5 millioner året før.