Hopp til innhold

Nekter for å ha drept samboer: – Jeg er ikke dum. Jeg er ikke gal.

Tirhas Tekle Kifflay (33) ble funnet død i Trolla i Trondheim i april. Mandag formiddag møtte samboeren hennes i retten. Han nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Trolladrapet - kniven

MULIG DRAPSVÅPEN: Tirhas Tekle Kifflay kan ifølge påtalemyndigheten ha blitt drept med denne kniven. Men rettsmedisinerne kan ikke konkludere med at den er brukt.

Foto: Politiet

På spørsmål om han erkjente skyld svarte tiltalte at han verken er dum eller gal.

Men ifølge tiltalen drepte mannen sin 33 år gamle samboer ved å stikke og/eller skjære henne flere ganger med kniv.

Sør-Trøndelag tingrett

FEM DAGER: Det er satt av ei uke til rettssaken som av plassmessige årsaker går i et møterom på et hotell i Trondheim.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Drapet skal ha funnet sted i hjemmet deres en gang mellom fredag kveld 27. mars og natt til lørdag 28. mars.

Statsadvokat Per Morten Schjetne viste i retten i dag bilder av blod som ble funnet i leiligheten. Blodet tilhørte avdøde.

Tiltalte forklarer dette med at Kifflay i forbindelse med matlaging denne kvelden knuste et glass og skar seg på hånda av glassbitene. Derfor sølte hun blod i leiligheten.

På spørsmål fra aktor om han har fortalt dette til politiet tidligere svarte han at dødsfallet har gått veldig sterkt inn på han. Han husker derfor ikke alt han har forklart og sier han ikke var helt seg selv etter dette.

Han forklarte også at han la seg først denne kvelden og at hun hadde vært nede i bilen og hentet noe. Tiltalte mente også at hun kanskje hadde kjørt seg en tur uten at han vet det sikker.

Trolladrapet- terrenget på funnstedet

FUNNET I FJÆRA: Dette bildet viser hvor politiet mener Tirhas Tekle Kifflay ble dumpet, og stedet hun ble funnet av fiskeren.

Foto: Politiet

Nekter for å ha drept henne

Det var den drapstiltalte mannen som selv meldte Kifflay savnet 31. mars. Han har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre.

Siste samtale på avdødes telefon var litt før klokka 21.00 den kvelden drapet skal ha skjedd.

De to hadde to mindreårige barn sammen. Kifflay, som kom til Norge fra Eritrea i 2011, hadde også to barn fra tidligere.

Tirhas Tekle Kiflay

AVDØDE: Tirhas Tekle Kifflay (33) fra Trondheim.

Foto: privat

Går ut med bilde av kniven

NRK har fått tilgang på flere av bildene som er tatt i forbindelse med etterforskningen av saken.

Blant annet bildet av det de mener er drapsvåpenet; en kniv med 20 centimeter langt blad. Politiet har også funnet blodspor med kvinnens DNA i hjemmet og i bilen deres.

Trolladrapet - kniven

DRAPSVÅPENET: Tirhas Tekle Kiflay skal ha blitt drept med denne kniven.

Foto: Politiet
Trolladrapet - overgangslist

OVERGANGSLIST: Golvlista mellom stuen og kjøkkenet ble fjernet av politiet og avdekket blod med samme DNA som avdøde.

Foto: Politiet
Trolladrapet - sofa

BLODFUNN I STUA: Både på undersida av sofaen, på teppet og under gulvlista fant politiet blodspor.

Foto: Politiet
Trolladrapet - sofabein

METALLRAMMA PÅ SOFAEN. Her er det også rester av blod.

Foto: Politiet

Blod i bagasjerommet

Påtalemyndigheten mener Kifflay ble drept hjemme. På formiddagen dagen etter kjørte tiltalte mot Storlien. Dette ga han i dag en forklaring på.

Samboeren hans hadde sagt hun skulle reise til Sverige og besøke sin søster og kusine og at hun fikk skyss av en mann. Hun reiste lørdag morgen klokka fem på morgenen. Tiltalte bestemte seg for å sjekke om hun kom seg over grensa og kjørte på formiddagen til Meråker der han ble stoppa av grensevakter fra HV.

På grunn av koronaen fikk han råd av grensevaktene om å ikke reise inn i Sverige og han snudde. Etter det NRK har grunn til å tro lå liket av Kifflay da i bagasjerommet der det er funnet blod. Dette avvises derimot på det sterkeste av tiltalte.

Han sa at samboeren kvelden før hadde vært i bilen og han understreket at hun den kvelden hadde skåret seg i hånda.

Under innledningsforedraget viste Schjetne bilder fra bagasjerommet på bilen til familien. Her ble det blant annet funnet blod på noen strammebånd og på bagasjematta. Dette var blod med samme dna-profil som avdøde.

Trolladrapet - bagasjerom med bluestar

BAGASJEROMMET: Politiet har gjort undersøkelser med et kjemikalie som fremhever blod i familiebilens bagasjerom.

Foto: Politiet

Trafikkdata på telefonene

Schjetne brukte også tid på å gå gjennom trafikkdata fra basestasjoner som viser hvor telefonene til tiltalte og Kiflay var på forskjellige tidspunkt.

Tiltalte sa blant annet at han ikke hadde sett Kifflays etter at hun forlot leiligheten lørdag morgen klokka 05.00 og at han ikke hadde hennes telefon. Det var altså dagen etter at påtalemyndigheten mener hun ble drept.

Aktor spurte derfor tiltalte hvordan han kan forklare at både hans telefon og Kiflfays telefon fikk inn samme basestasjon-signaler på turen til Meråker. Det har ikke tiltalte noen forklaring på bortsett fra at de reiste samme veg.

– Men den blir jo også med tilbake til Trondheim – hvordan forklarer du det?

– Den telefonen var ikke med meg, sa tiltalte.

Funnsted Trolla

FUNNSTEDET: Kriminalteknikere i Trolla 7.april der avdøde ble funnet.

Foto: Bjarte Johannessen

Nekter å ha kjørt bil til Trolla

Påtalemyndigheten mener at tiltalte frakta henne til Trolla som ligger like utenfor Trondheim der hun ble dumpa. Tiltalte har i avhør nekta for å ha kjørt bil den kvelden dette skal ha skjedd.

Men aktor Schjetne la i dag fram trafikkdata fra tiltaltes mobiltelefon som viste at han hadde vært i området ved Trolla. Et adgangskort politiet har beslaglagt viser også at familiens bil kjørte ut og inn av parkeringshuset i dette tidsrommet.

Aktor fortsetter utspørringen av tiltalte når saken fortsetter tirsdag.

Kl 20.10: NRK har fjerna en feil i et avsnitt. Vi skrev at tiltalte sendte avdøde en sms med teksten: Bare vent din løgner, nå har jeg gjennomskuet deg. Dette medfører ikke riktighet. Meldingen kom fra fornærmedes telefon til tiltaltes og skyldtes ifølge sisnevnte en misforståelse.