Hopp til innhold

Moren også siktet i Vanvikan-saken

Begge foreldrene til ettåringen som ble funnet død i Vanvikan onsdag, er nå siktet i saken. Politiet utvidet siktelsen til også å gjelde moren torsdag kveld.

Gutt død Vanvikan

Begge foreldrene til ettåringen som ble funnet død i Vanvikan er nå siktet i saken.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Samtidig er siktelsen mot faren utvidet, og begge er nå siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge, under særdeles skjerpende omstendigheter.

Tore Angen er oppnevnt som forsvarer for moren.

– Jeg er nettopp tildelt denne forsvareroppgaven. Jeg drar til Steinkjer i morgen tidlig og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før jeg har møtt min klient og er forelagt dokumenter i saken, sier Angen til NRK.

– Strider mot forklaringen

Forsvarer til den siktede faren mener det er logisk at begge foreldrene er siktet, og sier at hans klient ble overrasket da han hørte det.

– Det strider mot det både moren og faren har forklart. Men det er logisk at hvis de sikter den ene, at de også sikter den andre. De var jo begge til stede på den samme plassen hele tiden, sier barnefarens forsvarer, Trond Peder Nilsen.

– Min klient ble overrasket og sjokkert da han hørte nyheten. Han hadde nok en skarp reaksjon, sier Nilsen.

Intervju med forsvareren til far

Mor også siktet i Vanvikan

Foreløpig obduksjonsrapport

Det er med bakgrunn i opplysninger i saken og den foreløpige obduksjonsrapporten politiet i Nord-Trøndelag har valgt å utvide siktelsen, slik at moren også blir siktet, opplyser de i en pressemelding torsdag.

Tore Angen er oppnevnt som forsvarer for den siktede moren, mens Trond Peder Nilsen er farens forsvarer.

Begge de siktede blir framstilt for fengsling i morgen. Årsaken skal være faren for bevisforspillelse, opplyser politiet.

Mistenkelig dødsfall

Ettåringens dødsfall etterforskes som mistenkelig på bakgrunn av opplysninger som politiet sitter på.

– Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet, fortalte politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon på pressekonferansen onsdag.

Barnevernet var i kontakt med familien til ettåringen og var på besøk hos dem dagen før barnet ble funnet dødt. Politiet mener barnevernets opplysninger kan bli avgjørende i saken.

Politiet skal etter planen avhøre de siktede klokka 11.00 i morgen fredag, og holde ny pressekonferanse klokka 09.00.