NRK Meny
Normal

Monsen debuterer som låtskriver

Friluftsmannen Lars Monsen og artistkjæresten, Trine Rein, står bak den nye låta til Femundløpet.

Lars Monsen, FEmundløpet 2012

Lars Monsen slik vi er vant til å se ham. Men han stiller ikke bare til start under årets Femundløp, han har også skrevet teksten til løpssangen sammen med Trine Rein.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Det profilerte paret jobber sammen gjennom det 600 kilometer lange hundeløpet i Sør-Trøndelag og Hedmark i år.

De motiverer alle deltakere med en helt ny låt under den store styrkeprøven.

– Sangen er til kjørerne og handlerne, og handler om alt det som skjer når man er ute og kjører. Det er der heltene blir til, sier Trine Rein etter urfremføringen rett før løpsstart.

Artikkelen fortsetter under bildet

Trine Rein på Femundløpet

– Selv om jeg har kommet inn i hundekjørermiljøet stiller jeg nok ikke med eget hundespann i fremtiden. Men man skal aldri si aldri, sier Trine Rein. Hun fremførte låta 'When Heroes Are Made' før kjørerne i den lengste distansen startet i dag.

Foto: Anniken Sande

Dog = God

Låta heter "When Heroes Are Made”, og inneholder elementer av både norsk og samisk tekst.

Det er Mikkel Gaup som har oversatt og fremfører de samiske versene i låta.

Innholdet i teksten er fra synspunktet til en hundekjører til lederhunden i spannet, og beskriver hvilke opplevelser man har underveis i et langløp.

Sammen med Trine Rein på scenen stod også TNT-gitarist Ronni Le Tekrø.

– Jeg er voldsomt glad i hunder, så det er stort å få være en del av låta til Femundløpet. Det er jo sånn at hvis man leser det engelske ordet for gud, altså "god", baklengs så blir det "dog", eller hund på norsk. Det sier jo litt, mener Tekrø.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ronni Le Tekrø på Femundløpet

TNT-gitarist Ronni Le Tekrø er glad i hunder. Han spilte på Femundlåta som ble lansert i dag.

Foto: Anniken Sande

Villmann med løpssang

Lars Monsen er hovedsakelig kjent for sine ekspedisjoner i villmarken, og fra NRK-programmet "Ingen grenser". Men han koser seg også i låtskriverrollen.

– Det har vært en glede å få være med på å lage den nye låta til Femundløpet. Det er jo Trine som er primus motor, men det har vært veldig gøy, og jeg mener resultater har blitt veldig bra, forteller Monsen til NRK.

Han stiller selv til start i den lengste distansen, og skal kjøre 600 kilometer de neste døgnene.

Med seg på turen har han Trine Rein som sin høyre hånd, kalt handler på fagspråket.

– Det er helt fantastisk å ha kommet inn i hundekjørermiljøet. Egentlig var det litt rart å skulle opp på en scene rett før løpet fordi jeg er vant til å være handler, men jeg hopper fra en rolle til den andre, og koser meg på begge arenaer, sier Rein.

Artikkelen fortsetter under bildet

Lars Monsen

– Lars var veldig flink til å bidra med ord og formuleringer som passa godt i sangen, forteller rein. Monsen, som er villmarksentusiast, debuterte som låtskriver i dag.

Foto: NRK

Vil grine ved målstreken

Både Rein og Monsen er kjente venner av Femundløpet, og begge har deltatt før.

Nå håper Trine Rein at sangen skal bli like følelsesladet for deltakerne i Femundløpet som låta til Finnmarksløpet er for de som deltar der.

– Der oppe skjer det noe utrolig mektig når løperne kommer i mål fordi alle begynner å grine når de hører løpssangen. Jeg håper jo at alle involverte i Femundløpet skal få sammen følelse av denne sangen i år, sier Rein.

– Vi er stolte over at Trine Rein har valgt å dedikere en slik nydelig låt til vårt hundeløp, skriver ledelsen for Femundløpet i en pressemelding.