Hopp til innhold

Mobbeoffer: – Dette føles som et nytt overgrep

Line (25) tok opp kampen mot Malvik kommune etter å ha blitt utsatt for langvarig mobbing og seksuelt overgrep. Nå må hun møte dem som mobbet henne i en ny rettssak, etter at kommunen anket dommen.

Malvik mobbesak

GRUER SEG: Line (25) kan ikke forstå at Malvik kommune anker dommer og skriver at kommunen vil vinne saken for enhver pris.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

I november ble Malvik kommune dømt til å betale erstatning for skadene og tapene til Line (25) etter at hun skal ha blitt utsatt for langvarig mobbing og seksuelt overgrep som elev ved Vikhammer ungdomsskole.

Formannskapet anket dommen og i anken som nettavisen Malviknytt.no har fått tilgang til varsles det at flere medelever og lærere kalles inn som vitner i saken.

Malvik kommunes advokat skriver at dommen har flere feil ved bevisførselen, at Line ikke har vært «utsatt for mobbing i skolen som personalet har vært eller burde ha vært kjent med og satt inn tiltak mot», og at personalet gjorde «det de skulle og burde» for å gi henne et godt fysisk og psykososialt miljø

Ifølge nettavisen skriver også kommunens advokat at tingretten på nærmest sarkastisk vis har konkludert med at Vikhammer ungdomsskole har manglende kunnskap om regelverket, fordi rektor uttalte at han var hos Fylkesmannen for å få veiledning.

– Vil vinne for enhver pris

Vikhammmer ungdomsskole

BLE MOBBET: Line var elev ved Vikhammer skole i Malvik.

Foto: Frank Almås / NRK

Line sliter nå med spiseforstyrrelser og depresjon, og har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse. I et blogginnlegg skriver hun at en ny rettssak med flere dem som var med på å mobbe som vitner vil føre til nye traumer.

«Jeg sto endelig opp for meg selv. Og jeg fikk medhold etter en haug med førte vitner og fremlagte bevis. Men det er ikke nok. Kommunen skal vinne denne for enhver pris. Dersom kommunen nå gjør slik de antyder så vil det bety nye sterke traumer for meg. De spiller et så skittent spill at de skal innkalle mine egne mobbere som vitner. Jeg har ikke ord.»

Stor oppmerksomhet

Etter at kommunen med knapt flertall bestemte seg for å anke dommen har saken fått stor oppmerksomhet. Mange av Lines blogginnlegg er flittig delt og hun opplever stor støtte.

NRK har vært i kontakt med rådmannen i kommunen, som ikke hadde anledning til å kommentere saken. Det har ikke lyktes NRK å få tak i ordfører Ingrid Aune, men kommunens advokat har tidligere uttalt følgende:

– Kommunen er uenige i tingrettens avgjørelse. Malvik kommune mener det ikke er bevist at hun er utsatt for langvarig mobbing, og at det heller ikke er bevist at skolens personale visste om eller burde visst om det, sa Per Anders Engelsen som representerer Malvik kommune.

Anonymt intervju med mobbeoffer.