Mix: – Tre klubber er aktuelle

RBK anser Mikkel «Mix» Diskerud som tapt for klubben. Midtbanespilleren er ikke like sikker, men sier han ønsker like stort fokus på landslagsfotball som klubbfotball de neste fire årene.

Mix Diskerud

Mikkel Diskeruds kontrakt går ut 1-1.2015. Midtbanespilleren forteller at det er flere aktuelle klubber.

Foto: Julio Cortez / Ap

RBK-spiller Mikkel «Mix» Diskeruds kontrakt går ut ved sesongslutt. Tidligere har midtbanespilleren ymtet frempå at han har lyst til å signere ny kontrakt, men det har latt vente på seg.

Klokka 12 i dag meldte RBK.no at Mix forlater Rosenborg.

– Vi har kommet til et punkt hvor vi er nødt til å se på andre mulighet, og det har vi holdt med ei ukes tid, sier Erik Hoftun til NRK.no.

Det var ikke RBK-trener Kåre Ingebrigtsen informert om, skriver VG.

– Hæ? Har jeg mistet «Mix»?, var hans respons da VG ringte.

– Hvor har du det fra? Den prosessen kan da ikke være ferdig?

Mix: – Mulig å bli enig

«Mix'» agent Pål Diskerud sier imidlertid at det er kontakt mellom partene og at det er mulighet for å komme til enighet.

– Mix har gitt RBK tilbud om nye kontraktsbetingelser, og RBK har gitt Mix tilbud om nye kontraktsbetingelser. Partene står noe fra hverandre. Men ikke lenger enn at jeg tror at man eventuelt ganske greit kan kunne komme til enighet.

Ifølge Diskerud sr. har imidlertid begge partene i en stund vært enige om at man begge fritt kan se etter "alternativer" og inngå avtaler med "alternativer" uten forpliktelser overfor være seg RBK eller Mix.

Landslagsfotball er viktig

Norskamerikaneren valgte å spille for det amerikanske landslaget foran det norske for over halvannet år siden. Amerikanerne har kun tapt én av de 23 kampene Diskerud har spilt, og for midtbanespilleren er det viktig å etablere seg på landslaget.

– Mix har et ønske om å ha et like stort fokus på landslagsfotball som på klubbfotball i de kommende fire årene. Det kan være en utfordring å spille for et annet landslag enn det landet man spiller klubbfotball i, spesielt hvis avstandene er store, og terminplanene ukoordinerte, sier Pål Diskerud.

LES: Er blitt USAs lykkeamulett

Har vært i samtaler med fire klubber

Pål Diskerud forteller at han har vært i dialog med flere klubber i løpet av den siste måneden.

– Mix har i den senere tid konkludert med at 4 klubber/lag har fremstått som mest aktuelle for ham, av forskjellige grunner. Én av dem hadde ikke tid til å vente. Én er i tenkeboksen frem til interne beslutningsmøter 3. og 4 januar, og én er RBK.

Tror på avklaring i begynnelsen av januar

Spilleren selv ønsket først en avklaring innen julaften, deretter innen nyttårsaften. Nå tror derimot Pål Diskerud at det ikke blir før på nyåret.

– Nå tror ikke jeg han får det før første uka av januar. Av det som trekker sterkest i retning Rosenborg for ham, er først og fremst Harald Pedersen. Det beste limet en klubb kan ha, visstnok. Og dernest trenerteamet som endelig er avklart inkludert Kåre Ingebrigtsen, som «Mix» synes er en veldig dyktig trener og antagelig noen hakk over det andre kan by på, sier agenten.

I følge Erik Hoftun i Rosenborg har ikke Rosenborg råd til å vente lenger.

– Vi kom til et punkt hvor vi måtte ta et valg. Det bestemte vi oss for 23.desember, sier Hoftun.

Flere viktige faktorer

Det er nå flere ting som bestemmer hvor norskamerikaneren skal spille.

– Noen klubber har bedre økonomi, og noen har noen utfordringer som er av en litt annen verden. Uansett vil nok «Mix» denne gang ende opp med å signere i begynnelsen av dette overgangsvinduet og ikke i slutten av det, sier Pål Diskerud.