NRK Meny
Normal

Mener rødgrønne er feige

Kristian Dahlberg Hauge fra Frp i Trondheim mener de rødgrønne er feige når de utsetter avgjørelsen om hvilke skoler som skal legges ned i byen.

Kristian Dahlberg Hauge
Foto: Morten Andersen / NRK

I nesten ett år har Trondheim kommune diskutert framtida skolestruktur i byen - uten å komme til noen avgjørelse. Kommunen må spare penger og flere skoler kan bli lagt ned som følge av det.

- Si hva dere mener

Nå mener Fremskrittspartiets Kristian Dahlberg Hauge at de rødgrønne må komme med sin mening i saken. - Jeg mener partiene må si fra før valget i høst om de vil legge ned to skoler i Trondheim, mener politikeren fra Fremskrittspartiet.

Knut Fagerbakke

Knut Fagerbakke (SV).

Foto: Beate Haugtrø / NRK

Berg og Kalvskinnet er de to skolene som står i størst fare for å bli lagt ned. Men da bystyret skulle behandle skolestruktursaken for andre gang i juni, ble den igjen utsatt. Men fungerende ordfører, Knut Fagerbakke, tar avstand fra at de utsetter avgjørelsen med vilje. - Vi venter på en redegjørelse fra rådmannen i denne saken, sier Fagerbakke.

- En bevisst strategi

Etter det NRK Trøndelag erfarer skal det være SV som ønsker flere utredninger om skolesituasjonen før de tar en avgjørelse. Dahlberg Hauge mener alle utredningene er bevisst strategi for å utsette det til etter høstens valg, fordi det er en vanskelig sak. - Jeg synes velgerne må få vite før valget om de rødgrønne vil legge ned to skoler i byen, mener Dahlberg Hauge.