Men vinylplata var ikke død

- Salget av plater med riller øker.

Video nsps_upload_2009_12_11_13_10_11_1201.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Den første plata jeg kjøpte for egne penger var Kiss alive 2 i 1977. Det var også den siste natta jeg sov i mine foreldres seng, det må ha vært høsten 1977, sier Bent Sæther, musiker i Motorpsycho.

- Vinyl bedre enn CD

Han er på platejakt i forretningen Big Dipper i Trondheim. Det er en av de mange nisjebutikkene for grammofoner og vinylplater som har skutt opp i løpet av de siste årene.

Der i gården mener de at markedet for LP-plater er økende.

- Vi som kommer fra et hifi-ståsted har anerkjent vinylen som det beste formatet hele tiden, sier Odd Arvid Røed, daglig leder i Studio Royal.

Bent Sæther

Bent Sæther (t.h.) i Motorpsycho på vinyljakt i Trondheim.

Foto: NRK

- De som ønsker å ha ei plate de kan holde i og se på vil gå for vinylen, det er et penere format. Du får mye mer ut av omslagene og rillene, det er også bedre lydmessig. Derfor tror jeg at det vil overleve CD-formatet, Røed til NRK.

Kun på vinyl

Da Motorpsycho slapp sin siste utgivelse Child Of The Future tidligere år var det kun på vinyl.

- Det er ingen som gidder å betale for CD-er lenger, ingen jeg kjenner i allefall. Det er jo ikke verdt det, sier Bent Sæther.

Pickup

- Riller og stift gir bedre lyd.

Foto: NRK

Han trekker også fram lydkvaliteten på vinylplater.

- Lyden er bedre hvis det er gjort ordentlig. For unge folk i dag tror jeg det har å gjøre med håndfasthet, man kjøper en ting som veier noe og som man kan ta på. I beste fall er det et møbel, et kunstverk, sier Sæther.

- Vi som elsker musikk vil at ting skal være eksklusivt, vanskelig å få tak i og så bra som det kan bli. Og for oss er kvintessensen av så bra som det kan bli ei vinylplate, sier Bent Sæther i Motorpsycho.