Hopp til innhold

Satser på vinyl

Knitringa fra slitte riller forsvant med den digitale tidsalder. Men nå er interessen for LP-plater økende. Se video her.

Platespiller
Foto: Colurbox

For rundt 20 år siden tok cd-en over for de gode, gamle vinylplatene, og omtrent på samme tid var det slutt på platesalg i Hokksund.

Men nå er interessen for de gamle LP-platene økende. Så mye at to eikerværinger nå starter egen platebutikk på Langebru i Hokksund.

Video nsps_upload_2009_10_9_16_7_1_3616.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video

- En ny oppvåkning

Det norske salget av platespillere er femdoblet det siste året.

Les mer: Ny vår for LP-platene

Platevogna

Fra «Platevogna» skal de to kameratene selge vinylplater.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

- Det har blitt en ny oppvåkning blant ungdommen nå. Plutselig ble det litt for enkelt å få tak i musikk, så 20-åringer kjøper seg platespiller og går i bruktbutikker for å kjøpe vinyl, sier Jon Vidar Bergan.

Han mener de unge vil ha noe mer håndfast.

- De vil ha et cover å bla i og litt å lese om artistene. I tillegg er det mange 40- og 50-åringer som samler på gamle plater. Så markedet er økende, og derfor har vi lyst til å satse på dette, sier Bergan.

Åpner «Platevogna»

Sammen med Jan Erik Smedsrud åpner han på lørdag «Platevogna». I ei lita brakke, godt gjemt bak veikroa, har de stilt ut sine 1500 titler. I første rekke er det brukte vinylplater, men også brukte cd-er og gamle kassetter er behørig sortert og priset i den lille brakka på 17 kvadratmeter. Hver lørdag er butikken åpen, men de åpner også på andre tider, etter oppfordring fra kundene.

I butikken finner du noe for enhver smak, og i alle prisklasser. Fra en tier opp til noen hundrelapper. Her er country, pop, rock, danseband og til og med et 30-talls plater med kristenpop. Og den dyreste plata de har, er med en norsk artist.

At vinylplatene igjen har blitt populære er Jan Erik Smedsrud et levende bevis på.

-Jeg skulle kjøpe platespiller til butikken, men det var utsolgt, så jeg måtte vente fjorten dager!

Les også: Vinyl for alle