NRK Meny
Normal

Maria synger i Nidarosdomen

Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) annonserer i dag at Maria Mena vil opptre i Nidarosdomen 13. februar.

Maria Mena

Maria Mena har vært åpen i media om sin psykiske helse. Nå skal hun opptre på ISFiT, hvor årets tema er diskriminering.

Foto: Solveig Selj

ISFiT er verdens største tematiske studentfestival. I år avholdes festivalen 9.–19. februar, og temaet er diskriminering.

– Det har nærmest blitt en tradisjon at ISFiT får arrangere konsert i Nidarosdomen, og vi er stolte over å endelig kunne presentere at Maria Mena skal spille under ISFiT 2017, gjennom et samarbeid med studentprestene, sier Konsertsjef i ISFIT, Bendik Sem Kvernevik.

Stort forbilde

Maria Mena har vært åpen i media om sin psykiske helse, spesielt knyttet til angst og spiseforstyrrelser. Hun er derfor et stort forbilde for mange, samtidig som hun er en verdenskjent artist.

– Hennes engasjement for psykisk helse er synlig både i media og gjennom egen musikk, og vi håper konserten vil gi rom og ro for å kunne snakke om det tabubelagte, forteller Kvernevik.

I 2002 slo Maria Mena gjennom med singelen "My Lullaby", og det har skjedd mye i løpet av de snart 15 årene som har gått. Hun har blant annet vunnet både Spellemannspris og Edvard Grieg-prisen.

Dagsaktuelt tema

Birte Gresseth

Studentprest Birte Gresseth holder appell under arrangementet.

Foto: Privat

Birte Gresseth er studentprest ved NTNU og synes tematikken er svært relevant. Under arrangementet vil hun holde en appell som aktualiserer temaet diskriminering.

– Jeg kommer til å snakke om diskriminering i det store bildet, og også det at mange blir diskriminert i kirken, for eksempel homofile, sier Gresseth.

Et harmonisk sted

– Vi tror at musikken og stemmen til Maria Mena vil harmonisere godt med klangen i Nidarosdomen, dette kommer til å bli en fantastisk konsert i vakre omgivelser, forteller Kvernevik.

Gresseth mener Nidarosdomen passer perfekt til et slikt arrangement.

– Det er fantastisk å avholde en konsert i et rom som kan fremheve temaet på en annen måte enn hva typiske konsertarenaer gjør. Kirken er et sted man kan komme med både sorg, glede og sykdom.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.