Hopp til innhold

Isfit mangler fortsatt sengeplasser

I morgen starter verdens største studentfestival, Isfit, i Trondheim, men det er ikke alle som har fått et sted å bo.

Studenter på ISFiT

Det kommer om lag 500 studenter til Isfit i Trondheim, 25 stykker mangler ennå et sted å sove.

Foto: foto.samfundet.no

– Vi mangler rundt 25 sengeplasser, og håper det ordner seg til i morgen, sier rekrutteringssjef for Isfit 2017, Mia Illøkken.

Det stilles få krav for å være vert i forbindelse med Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (Isfit), og hvem som helst kan være det.

– Vi har både studenter, barnefamilier og enslige eldre som stiller opp. Det eneste kravet er å ha et sted å sove, enten det er en seng, sofa eller madrass.

Har stilt opp siden 1999

Randi Alise Stokka kaller seg selv «Mor Isfit» og har siden 1999 bidratt med husrom. I år skal åtte studenter bo hos henne.

– Dette er tiende gang jeg stiller opp. Jeg synes det er trivelig å møte nye mennesker, og jeg har hatt utrolig mange positive opplevelser med dette, forteller Stokka.

Stokka synes det er en fin ordning at studentene får bo hjemme hos folk, og ikke på hotell.

ISFiT

Studenter fra over 100 land kommer til Trondheim for å være med på Isfit.

Foto: Sindre Garcia

– De fleste er innstilt på å få en opplevelse av Norge, og ikke bare studentfestivalen. Det er et annet miljø og klima enn hva de er vant til, da kan det være greit å bo hos noen man kan snakke med.

Kontakt for livet

– Mange av vertene har i ettertid hatt kontakt med studentene. Flere har vært på besøk i deres hjemland, og de har også kommet tilbake til Norge, sier Illøkken.

Stokka har til sammen hatt 70 studenter boende hos seg i forbindelse med festivalen, og noen av dem har hun holdt kontakten med.

– En gang hadde jeg en gutt her som trodde han ikke kom til å overleve på grunn av kulden. Ikke bare overlevde han, men to år etterpå var han tilbake i Norge.

Oppfordrer flere til å stille opp

– Vi er veldig ivrige på å informere flest mulig om dette, og ønsker at flere melder seg som vert i god tid, forteller Illøkken.

«Mor Isfit» håper at det ordner seg med sengeplass til de resterende studentene, og oppfordrer alle til å være vert.

– Jeg har inspirert flere til å være vertsfamilie, og håper jeg kan inspirere enda flere. Det er en opplevelse i seg selv.