NRK Meny
Normal

Mann funnet død i Nidelva

Politiet vet ikke hvem den omkomne er og ønsker tips fra publikum.

PErson i Nidelva

Personen ble hentet opp ved Sluppen bru i Trondheim.

Foto: Fredrik Lien / NRK

Politiet fikk tips om hendelsen like før klokken halv seks i dag.

– Det var en laksefisker som observerte en person som fløt på en pute eller lignende under Kroppanbrua, sier operasjonsleder Hanne Yding i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Ønsker tips fra publikum

Politiet vet foreløpig ingenting om hvor mannen kan ha falt uti eller om det er flere mennesker i tilknytning til hendelsen. I forbindelse med funnet ønsker de derfor å komme i kontakt med personer som kan bidra med informasjon om personen.

Politiet skriver på Twitter at mannen skal være cirka 175-180 cm, slank og har mørkt krøllete hår. Mannen var iført en lys langermet skjorte og mørk blå dongeribukse.

Kjørt til St. Olavs Hospital

Både dykkere og et Sea King helikopter ble satt inn i søket, og klokken 07.26 fikk politiet melding om at en person var funnet i vannet. Personen ble fraktet til St. Olavs Hospital.

Sea King og politiet søkte etter personen ved Sluppen bru.

Sea King og politiet søkte etter personen ved Sluppen bru.

Foto: Fredrik Lien

Like før klokken 8.30 meldte politiet at det var en mann som var funnet, og at han var bekreftet død.

– Det ble igangsatt hjerte og lungeredning på stedet og mannen ble kjørt til St. Olavs Hospital. Der ble han erklært død av traumepersonellet ved sykehuset, sier Yding.

Sluppen bru ble stengt i forbindelse med av leteaksjonen, men er nå åpnet igjen. Like før personen ble funnet ble også luftambulansen rekvirert.

Jobber for å få oversikt

Letemannskapene fortsetter å lete i området.

– Vi jobber fortsatt med å finne ut hvem personen vi fant er og om det er flere som har havnet i elva. Vi har ikke noe grunn til å tro at det ikke er flere, sier Yding.

Laster Twitter-innhold