NRK Meny
Normal

Mange vitner avhørt etter dødsbrann i Orkanger

Brannen i en kommunal bolig på Orkanger, der en mann i 50 årene omkom, er ennå ikke ferdig etterforsket. Så langt ser det ikke ut til å ha skjedd noe kriminelt.

Boligbrann Orkanger

Politiet vet ennå ikke årsaken til brannen i Orkanger, der en mann i 50 årene omkom.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Vi har ennå ikke funnet brannårsaken, og holder fortsatt på med vitneavhør og tekniske undersøkelser på brannstedet, sier etterforskningsleder Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Funnet ute

Brannen skjedde natt til 4. januar, og mannen som omkom bodde i leiligheten. Hans samboer og en annen mann klarte redde seg ut. Mannen som omkom ble funnet utenfor boligen.

– Det er en naturlig forklaring på hvorfor han er funnet ute, og vi prøver kartlegge om det har skjedd noe kriminelt, sier Fagerholt.

– Mannen var veldig forbrent, men ut fra obduksjonen ser det ikke ut som det har skjedd noe kriminelt. Vi er fortsatt ikke ferdig med etterforskningen.

Etterforsker bredt

Politiet har snakket med rundt 20 vitner, men ønsker ikke gå ut med detaljer i vitnenes forklaring så lenge saken fortsatt er under etterforskning. Mange i den omkomnes vennekrets er blant vitnene som blir avhørt.

– Vi etterforsker bredt, for å få vite mest mulig om hva som skjedde forut for brannen, under og etterpå, sier Fagerholt.

– Vi vet hvor i leiligheten brannen startet, men brannårsaken er fortsatt ukjent. Vi forsøker også få svar på hvorfor en ikke klarte rømme unna flammene.

Samboeren og mannen som kom seg ut er avhørt flere ganger av politiet.

Alle de tre som var involvert i brannen er kjenninger av politiet fra tidligere saker.

Boligbrann Orkanger

Politiet kartlegger fortsatt om det kan ha skjedd noe kriminelt, men lite tyder på det, ifølge etterforskningen så langt.

Foto: Morten Andersen / NRK