Mange foreslår at gode hjelpere skal bli Årets trønder

Tina Marie Asphaug i hjelpeorganisasjonen Amadia er blant personene som foreslås.

Tina og Eirin

Forslagene til hvem som bør bli Årets trønder strømmer inn. Mange av de foreslåtte er gode hjelpere, deriblant Tina Marie Asphaug (t.v.) som leder Amadia.

Foto: Natalie C. Heinrich

Hvem mener du fortjener hedersprisen aller mest?

I dagene fram mot 13. november kan du sende inn ditt forslag til hvem som bør bli Årets trønder.

leder amadia

Foreslås som Årets trønder: Tina Marie Asphaug.

Foto: Magnar Brandseth

For Tina Marie Asphaug startet det med strikking til utsatte barnehjemsbarn i Russland og endte som en internasjonal hjelpeorganisasjon med kontorer i Uganda og Ukraina.

I år har hun bidratt på Lesvos i Hellas hvor tusener av flyktninger har krysset havet fra Tyrkia.

«Hadde flere vært som Tina hadde det vært fred på jorden og ingen barn hadde lidd noen nød. Hun startet hjelpeorganisasjonen Amadia i 2011 da hun var gravid. Nå har den spredt seg i store deler av Norge og også til andre land», skriver én av forslagsstillerne.

Dråpen i havet

Ingrid Ødegaard fra Trondheim er en annen frivillig som trekkes fram.

I sommer droppet hun shoppingtur for å hjelpe flyktninger på Lesvos. Hun reiste til Hellas med Facebook-gruppen Dråpen i havet, og fortalte om stor takknemlighet fra flyktningene hun var med på å ta imot.

– De er så glade selv om de må gå langt. De takker og klemmer oss. Det er så bra å være her og kunne hjelpe, sa hun til Adresseavisen 14. september.

Hjalp vanskeligstilte før jul

Marthe Øyangen er også foreslått. Hun opprettet facebookgruppen «Hjelp mæ å hjelpe – Trondheim» like før jul i fjor, med mål om å gi vanskeligstilte familier en fin julefeiring.

Dirigenten Torodd Wigum

Foreslås som Årets trønder: Torodd Wigum.

Foto: synlig.no
Bjørn Eklo

Foreslås som Årets trønder: Bjørn Eklo.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK
Bjørn Støwer og det lokale katastrofeteamet etter at de første teltene har kommet fram.

Foreslås som Årets trønder: Bjørn Støwer.

Foto: Arne Grieg Riisnæs/Kirkens Nødhjelp

Blant andre foreslåtte kandidater er trondhjemmer Alexander Buchman som jobber i Leger uten grenser, dirigent Torodd Wigum som trakk i trådene for støttekonserten for flyktningene tidligere i høst, Rune Jonsdal i Hockey mot kreft, Bjørn Eklo som sørger for gratis mat til trengende i Trondheim, Margaret Moiba som står bak organisasjonen Verdige smil, Bjørn Støwer som har vært frivillig hjelpearbeider siden 1996 og de frivillige i Vår Frue kirke.

Forslag strømmer inn

Det er sjette gang Adresseavisen og NRK Trøndelag deler ut prisen, og det har allerede kommet inn en solid liste navn over folk som har markert positivt løpet av året som har gått.

Tidligere har vi avslørt at Rosenborg markerer seg på lista.

En jury velger ut fem kandidater ut fra forslagene som kommer inn fra våre lesere og lyttere. Når kandidatene er klare, blir det opp til trønderne å stemme frem den kandidaten de mener fortjener prisen.

Vinner klar i januar

I fjor var det ekteparet Moser som ble Årets trønder 2014. Ekteparet fikk prisen rundt en måned etter å ha mottatt nobelprisen i medisin i Stockholm.

Fra scenen i Olavshallen spurte Sigrid Gjellan, regionredaktør i mediehuset NRK Trøndelag, om det var en stigning i programmet å bli Årets trønder?

Latteren runget i salen. Men Moser svarte overraskende:

– Du sier det som en vits, men det er faktisk en stigning i programmet. Det å bli elsket av noen er veldig forskjellig fra det å få en pris fordi du har gjort noe stort.

Prisen for 2015 deles ut under den tradisjonsrike Nyttårskonserten i Olavshallen fredag 8. januar.

Hvem synes du fortjener prisen? Skriv inn ditt forslag feltet under.

NB: Selve avstemmingen starter først når juryen har plukket ut de nominerte.

Laster innhold, vennligst vent..