Kåre Ingebrigtsen måtte få beskjeden om han er Årets trønder via en videosamtale på nett.

Glad trønder: – Jeg tror mange trøndere har hatt det bedre i året som gikk på grunn av at Rosenborg har gjort det bra. Og det er derfor vi er til, vi ønsker å gjøre hverdagen bedre for alle rosenborgere. Det føler jeg vi har gjort i 2015, og jeg tror det er derfor så mange har stemt på oss, sa Kåre Ingebrigtsen da han tok imot prisen fra NRK Trøndelag og Adresseavisens redaktører Sigrid Gjellan og Tor Olav Mørseth via Skype onsdag formiddag. Ingebrigtsen ferierer for øyeblikket på Gran Canaria. Styreleder Ivar Koteng og organisasjonsleder Trond Alstad var også til stede under seansen.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Årets trønder 2015: På godfot med trønderne

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er Årets trønder 2015. Men prisen deler han med hele klubben.

Med både seriemesterskap og cupfinaleseier i forrige sesong fikk fotballtreneren klart flest stemmer av de fem kandidatene.

– Jeg setter utrolig stor pris på dette, og jeg vil takke alle trøndere som har stemt på Rosenborg. For jeg ser det som en pris til hele klubben, sier den tidligere RBK-spilleren, som kom tilbake til Lerkendal som hovedtrener for laget sommeren 2014.

– Prisen sier litt om hva slags posisjon vi har i Trøndelag. Og den skal vi jobbe knallhardt for å fortsette å ha også i år. Jeg håper vi møter de fleste trøndere på Lerkendal i løpet av 2016, sier prisvinneren.

På Gran Canaria

Under nyttårskonserten i Olavshallen fredag kveld blir han tildelt hedersprisen. Men selv kommer han ikke. 50-åringen er for tiden på en etterlengtet ferie på Gran Canaria.

Onsdag formiddag logget han seg på Skype for å motta hederen fra regionredaktør Sigrid Gjellan i NRK Trøndelag og sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen.

Mørseth trakk frem at publikum igjen strømmet tilbake til hjemmekampene på Lerkendal i forrige sesong. – Det at er kanskje et tegn på at Rosenborg er blitt mer folkelige igjen, det at du får denne prisen. Hva tenker du er ditt bidrag til det? spurte Mørseth.

– Vi skal være en åpen klubb, og vi er til for trønderne. Da må vi åpne opp, la dem bli kjent med oss og få mulighet til å oppleve oss på nært hold. Den nærheten skaper god kjemi og gjør at folk føler en tilhørighet til Lerkendal og Rosenborg. Det er viktig. Det skal være følelser rundt Rosenborg. Jeg vet at det gjør vondt for ganske mange trøndere når vi taper fotballkamper, og det gjør fryktelig vondt for oss selv. Da er det mange rundt om i Trøndelag som har dårlige dager sammen med oss, og sånn skal det være.

Rosenborgtreneren er Årets trønder 2015

Kåre Ingebrigtsen takker for at folk har stemt fram han som Årets trønder.

Pusset støv av gamle postulater

Gjellan trakk frem at Ingebrigtsen er hyllet for å hente frem godfot-teorien og gamle Rosenborg-verdier som spesielt Nils Arne Eggen la grunnlaget for.

– For meg har det vært ganske naturlig, jeg er oppvokst med dette. De årene jeg var i andre klubber og andre steder i landet, savnet jeg nettopp det i Rosenborg. Derfor var det naturlig for meg å ta to steg tilbake og ta med oss røttene videre da jeg kom tilbake. Rosenborg skal spille offensivt. Vi er her for å underholde på godt og vondt. Vi vil heller vinne 4–3 enn 1-0, og det er det trønderne vil se. Da må vi gi dem det, og da fyller vi også tribunene og skaper de magiske kveldene på Lerkendal, sa treneren, og konkluderte slik:

– Det er gjort fryktelig mye bra i Rosenborg tidligere, så rotet vi oss bort i noen år. Nå har vi pusset støvet av en del tanker som noen kloke hoder gjorde før oss. Sammen skal vi dra med oss røttene og utvikle Rosenborg i riktig retning, sa Ingebrigtsen.

Ble syk da ferien kom

Kåre Ingebrigtsen er Årets trønder 2015

Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg har imponert Trøndelag. Flere tusen har stemt fram Ingebrigtsen som Årets trønder 2015.

Foto: Håvard Haugseth Jensen / Adresseavisen

En time etterpå snakker vi med Ingebrigtsen på telefon fra ferieanlegget Anfi del Mar, i Arguineguin på sørvestsiden av den spanske øya Gran Canaria. Her har han tilbrakt romjula i selskap med familien og en god del andre ferierende trøndere.

– Har du greid å koble av fra fotballen i jula?

– Ja, det har jeg, selv om Rosenborg aldri detter helt ut av hodet. Men det første som skjedde da ferien kom, var at jeg ble syk. Det ble ei uke med feber hvor store deler av familien var ganske utslått. Men etter det har vi hatt veldig fine dager på Gran Canaria. Vi har koblet av skikkelig og ladet batteriene, sier Ingebrigtsen, som holder seg i sørligere strøk i ukene fremover. 16 januar kommer hele laget etter for å starte sesongoppkjøringen med treningsleir i Maspalomas.

– Fotball er ganske enkelt. Så fort vi bikket 1. januar er vi ikke lenger seriemestere. Nå handler det om seriemesterskapet i 2016. Det blir tøft, men vår plan er å angripe og underholde på samme måte som vi har gjort i år. Dessuten har vi lyst til å gjøre det bedre i Europa enn det vi greide i fjor. Og vi har lyst til å komme inn i Champions League, selv om vi vet at det er utrolig vanskelig.

– Tradisjon og trygghet

RBK-styreleder Ivar Koteng mener Ingebrigtsen representerer det klubben vil at RBK skal være.

– Han har godt humør, er folkelig og har med seg en spillestil som vi forstår og kjenner igjen. Han representerer tradisjon og trygghet, og han har imponert meg som pedagog, sier Koteng.

Ivar Koteng mottar blomster for Årets trønder på vegne av Kåre Ingebrigtsen

Gratulerte: – For det første har han et godt humør, og så ufarliggjør han det meste. Han får gjort det meste til alminnelige handlinger og oppgaver. Det tror jeg er det viktigste. Også er han en veldig god pedagog som får folk til å lære fort. Når han dessuten er en flink fagmann i fotball, og har gode fotballspillere, da blir det suksess, sier RBK-styreleder Ivar Koteng om trener Kåre Ingebrigtsen. Her mottar han blomster på vegne av Ingebrigtsen fra Adresseavisens redaktør Tor Olav Mørseth og NRK Trøndelag-sjef Sigrid Gjellan.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen
Kåre Ingebrigtsen er kandidat 2 til å bli Årets trønder

Se presentasjonen av hvorfor Kåre Ingebrigtsen ble nominert til Årets trønder.