NRK Meny
Normal

Magisk luftetur for syke barn

Et øyeblikk av lykke eller en stor opplevelse kan være nok for å gi livsglede til barn som sliter med sykdom. Mandag var den store opplevelsen å fly helikopter.

Et øyeblikk av lykke, en stor opplevelse kan være nok for å gi livsglede til barn som sliter med sykdom. Luftkrigsskolen i Trondheim byr på slike opplevelser.

Hvert år blir pasienter ved barneavdelingen på St. Olavs Hospital tatt med på tur. Med helikopter.

Mandag fikk pasienter ved barneavdelingene på St. Olavs Hospital være med på en svært eksklusiv flytur med 330-skvadronen over Trondheim.

Flyturene er en del av Luftkrigsskolens innsamlingsaksjon for kreftsyke barn ved sykehuset. Såfremt helikopteret ikke må ut på hasteoppdrag, er det barna som er hovedpersonene denne dagen.

– Artig og skummelt

Marit Kufås Olsen og Lukas Oliver Rise Seter

Marit Kufås Olsen og Lukas Oliver Rise Seter i redningshelikopteret til 330-skvadronen.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

En av dem som har fått en pause fra sykehuset, er ni år gamle Lukas Oliver Rise Seter. Han går med faste skritt mot redningshelikopteret.

­– Det er veldig artig- og litt skummelt, sier han og kan ikke komme seg fort nok om bord.

Fokus på glede

– Vi arrangerer årlig en helikoptertur for barna på St. Olavs. Det gjør vi for å flytte fokuset bort fra det som er tungt og vanskelig og heller få fokus på glede og magiske øyeblikk, sier kadett ved Luftkrigsskolen, Oliver Holmøy til NRK.

Marit Kufås Olsen (17) smiler fra øre til øre etter flyturen over Trondheim.

– Det var kjempeartig. Det var en ny opplevelse å se utover hele byen. Det var bedre enn jeg hadde håpet, sier hun til NRK.

Video fra Trøndelag

Håper å få åpnet elva i løpet av kvelden.
Slik gikk det med Mette Vollan i uværet.
Skiheisen i Vintervannskleiva åpen igjen.