NRK Meny
Normal

De gjenskapte magien fra 1975

Garth Hudson fra The Band og de andre gjesteartistene skapte magisk stemning på hyllest-konserten til Prudence i NTE Arena i Namsos i fredag kveld.

Garth Hudson og gjesteartister hyller Prudence

Garth Hudson fra The Band skapte magi bak tangentene.

Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa

– Målet var å gjenskape magien fra avskjedskonserten til Prudence i Samfundet i 1975, og det tror jeg faktisk vi klarte.

Det sier en glad og lettet arrangør og redaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth, dagen derpå. Hele konserten var hans ide, og da er det ekstra stas at både musikere, publikum og ikke minst medlemmene i Prudence synes konserten ble en fantastisk opplevelse.

– Hva var det største høydepunktet?

– Det var nok da Garth Hudson fra The Band kom inn på scenen og våknet til liv bak tangentene. Han spilte på «The shape I'm in», som også var med på avskjedskonserten i 1975. Her med Prudence til stede i salen - det er klart at da er det et spesielt øyeblikk, sier Riseth som selv er barn av en i Prudence.

Mange gjesteartister

Musikkheltene ble hedret av andre artister i NTE Arena i går. Ida Jenshus, Amund Maarud, D.D.E:, Claudia Scott, Nullskattesnylterne, Tora Dahle Aagård, Steve Cooling og mange flere bidro til magien.

Hyllest til Prudence, med Åge og datter Line på scenen

Åge Aleksandersen og datter Line Aleksandersen bidro også fra scenen.

Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa

– Spesielt var det også at datter til Åge Aleksandersen og sønn og datter til Per Erik Wallum som døde av kreft, står der og gjenskaper konserten, låt for låt 40 år etter. Det var rett og slett helt magisk, sier Kim Riseth.

– Du sier du står sammen med Åge Aleksandersen og Terje Tysland - hva synes de om konserten?

– Prudence var jo også selv på scenen. Vi hadde ikke lovet det, men hadde et lite håp. Og det skjedde. Men Terje Tysland var ikke her, for han spilte på et julebord i Trondheim, sier Riseth.

Terje Tyslands store inspirasjonskilde

Terje Tysland på Sommerfestivalen 2014

Terje Tysland møter sin store inspirasjonskilde, Garth Hudson, i Namsos i dag.

Foto: Hans H. Bjørstad

Og det er jo litt ironisk. Hele resten av Prudence og Garth Hudson, som er Terje Tyslands største inspirasjonskilde, er i Namsos - også er han på julebord i Trondheim.

– Tysland er kommet til Namsos med fly nå på morran i dag, for å møte Garth Hudson. Og som Åge sier, det vil ta noen dager før han lander og egentlig klarer fordøye det han har vært med på det siste døgnet.

I dag skal Terje Tysland, fortelle hvordan trekkspillet kom inn i rocken, med Garth Hudson tilstede. Og det fra scenen, som er flyttet til opplevelsessenteret i Rock City, fra samfunnshuset på Mellingsmoen i Namsskogan.

– For det var nettopp på den scenen Prudence øvde inn sin første plate. Og det var der, etter legenden, trønderrocken ble skapt, sier Kim Riseth.

Video fra Trøndelag

Den aller første av mange svært store transporter i forbindelse med vindkraftutbygginga på Fosen skjer i dag.
Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.