NRK Meny
Normal

Må finne tiltak etter livsfarlig tunnel-kjøring

Politiet fortviler over folk som snur og kjører i feil retning inne i den nye tunnelen i Trondheim. – Det er livsfarlig, sier Bjørn Handegard.

Statens Vegvesen advarer mot råkjøring i den nye Strindheimtunnelen i Trondheim. Over 250 bilister er målt i hastigheter over 150 kilometer i timen - og flere har også snudd og kjørt i feil retning i den nye firefelts tunnelen.

VIDEO: Her kan du se hvilke utrolige vendinger bilistene tar inne i tunnelen.

Eva Solvi

Eva Solvi, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag, sier de nå skal i gang med tiltak inne i tunnelen.

Foto: Anne Heidi Røstad/NRK

Ved Vegtrafikksentralen i Trøndelag har de i løpet av sommeren fått flere alarmer inne fra den splitter nye Strindheimtunnelen i Trondheim sentrum.

Dette er alarmer som dukker opp når trafikken ikke går som den skal.

Folk kjører tidvis veldig fort, men det er kanskje ikke det verste. Ved fire ulike anledninger har folk stoppet inne i tunnelen, deretter rygget og kjørt i feil kjøreretning ut av løpet.

– Dette er veldig alvorlig. De snur og kjører i feil retning, noe som er kjempefarlig, sier Lena Elisabeth Sjøvold, som er seksjonsleder ved Vegtrafikksentralen i Midt-Norge.

Råkjøring er også problematisk

Sjøvold tror det er snakk om uvitenhet.

– Vi sitter med hjertet i halsen, særlig når folk kjører fort i tillegg. Det kan gå veldig galt, sier hun til NRK.

Operasjonsleder i politiet i Sør-Trøndelag, Bjørn Handegard, sier de er klar over situasjonen.

– Jeg vet det har vært slike tilfeller, og dette er jo livsfarlig kjøring. Vi vet ikke om de misforstår eller om de feilvurderer situasjonen, sier han.

I tillegg sliter man med at bilistene også råkjører inne i tunnelen. Fartsgrensene er både 50, 60 og 80 kilometer i timen, men 250 bilister er tatt i mer enn 150 kilometer i timen inne i tunnelen.

Kommer tiltak

Nå har Statens vegvesen og Vegtrafikksentralen hatt møte for å finne ut hva man bør gjøre for å få bukt med problemene. Det kommer mest sannsynlig flere tiltak, sier Eva Solvi, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag.

– Vi kommer til å male synlige piler som går i kjøreretningen, slik at man ikke kan misforstå at dette er enveiskjøring. I tillegg har vi vurdert både fartskontroll og det å sette ned fartsgrensa, sier Solvi.

Hun sier de ikke hadde forventet disse problemene i forkant.

– Vi trodde ikke at folk kom til å snu inne i tunnelen. Dette er virkelig et alvorlig problem.

Vegtrafikksentralen

Her holder de oversikt over tunnelen fra Vegtrafikksentralen. I løpet av sommeren har de mottatt flere alarmer.

Foto: Anne Heidi Røstad/NRK