NRK Meny

Liten tillit til økonomistyringen

Styret i Helse Midt-Norge har liten tillit til styringen av St.Olavs Hospital og krever nå full kontroll over økonomien.

Artikkelen er flere år gammel.

Styret har forventet at økonomistyringen skulle bli bedre i hele år, men i oktober kom det et overraskende underskudd på nesten 60 millioner kroner.

På styremøtet i Helse Midt-Norge fredag var styremedlem Tone Sofie Aglen ikke i tvil om at økonomistyringen ved St.Olav ikke har vært god nok.

- Slik det ser ut nå er det faktisk verre enn tidligere, sier Aglen til NRK.

Situasjonen er svært alvorlig og det blir underbygget i rapporten som ble lagt frem av internrevisjonssjef Gunnar Sørensen.

- De tiltakene som skal gjøres bør gjennomføres med en gang. Man bør vurdere organiseringen av økonomiforvaltningen og jeg foreslår at man bør styrke rutinene for regnskapsføringen, sier Sørensen.

 

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?