Kun 180 minutter unna opprykk

Levanger fotballklubb ligger på toppen av 2. divisjons-tabellen, og er bare to kamper unna opprykk! Det er 20 år siden sist et nordtrøndersk lag spilte i 1.divisjon.

Adria Lopez

Her spiller Levanger FK mot opprykkskonkurrenten Byåsen for to uker siden. Da vant de 4-1.

Foto: Bjarne Berre/Levanger Fotballklubb

– Om vi gjør det vi skal og leverer to gode kamper nå er det mulig vi klarer å rykke opp, sier trener for Levanger fotballklubb, Andreas Holmberg.

20 år siden sist

Etter lørdagens 4-1-seier over Valdres er de enda nærmere opprykk. Nå ligger de øverst på tabellen, to poeng over laget på andreplass, Elverum.

– Vi har to tøffe matcher igjen – borte mot Træff og hjemme mot Nardo – så nå gjelder det å levere gode prestasjoner framover.

Det er 20 år siden sist Nord-Trøndelag hadde et lag i 1. divisjon. Da var det Stjørdals Blink som briljerte på den grønne matta, men de rykka ned til 2. divisjon i 1994. Nå ligger de i 3. divisjon.

Andreas Holmberg

Andreas Holmberg er trener for Levanger fotballklubb. Han mener det er mye som gjenstår før et opprykk til 1. divisjon.

Foto: Erik Kværner / NRK

Fotballfeber i Levanger

– Nå begynner jeg å kjenne på at dette faktisk er mulig, sier styrelederen for Levanger fotballklubb, Torbjørn Storsve.

I fjor hadde Levanger som målsetting å havne blant de tre øverste lagene på tabellen, og det klarte de. Og i år er altså målet å vinne sin 2. divisjons-avdeling.

– Dette er spesielt. Nå ligger vi veldig godt an, så nå jobber vi på for å klare det, sier sportslig leder i LFK, Nils Petter Strand.

Ifølge Strand er det fotballfeber i Levanger for tida.

– Ja, i løpet av den siste måneden har interessen tatt av ganske kraftig, så det er artig å se. Og det betyr mye for klubben og spillerne også at mange kommer på kampene våre.

Kan bli dyrt

Men det er ikke bare-bare å rykke opp til en ny divisjon. Mye må klareres, og alle lisenskravene til nytt fotballanlegg er også omfattende.

– Der har vi en jobb å gjøre! Årets budsjett er på seks millioner kroner, rykker vi opp må vi nok legge til to millioner til, så det er jo helt klart en utfordring. Så blir det opprykk må vi jobbe sammen med kommunen, som eier Levanger fritidspark, mener Storsve.

Men de økonomiske utfordringene overskygges av tanken på å få besøk av storlag på stadion i Levanger. Slik det ser ut nå rykker Brann ned fra eliteserien, og om Levanger rykker opp kan de møtes til kamp på Moan.

– Det hadde vært kjempestort! Det blir nok en publikumskamp av dimensjoner, da ryker nok publikumsrekorden på 4 640. Så de er hjertelig velkommen, sier Storsve.