NRK Meny
Normal

Krever tre års fengsel for bedrageritiltalt

Aktor, Aage Sliper Midling, mener saken er et forferdelig eksempel på et økonomisk overgrep mot en pleietrengende person.

Trondheim tinghus

Det var satt av tre dager til saken som starta tirsdag i Sør-Trøndelag tingrett.

Foto: Randi Lillealtern / NRK

Aage Sliper Midling

Politiadvokat Aage Sliper Midling er aktor i saken

Foto: Kari Sørbø / NRK
Kent Fredriksen

Kent Fredriksen er forsvarer for mannen i 30-årene.

Foto: Kari Sørbø / NRK

– Dette er en planlagt, veloverveid og forsettelig handing som har foregått i mange år. I politiavhør i september 2014 vedgikk tiltalte at han har brukt ID-brikken i utlandet, noe som betyr at han har visst passordet til fornærmede, sa aktor i retten torsdag.

En mann i 30-årene er tiltalt for grovt bedrageri av 2,4 millioner kroner av en pleietrengende mann i 60-årene. Mannen nekter straffskyld og hevder det er snakk om et lån.

Aktor er derimot ikke enig i dette.

– Denne saken er et forferdelig eksempel på et økonomisk overgrep mot en sterkt pleietrengende person som er helt prisgitt hjelperen sin. Slike har ekstra krav på beskyttelse, og da må brudd straffes hardt for å hindre at slikt skjer igjen, sa aktor.

Les også: Skal ha stjålet 2,4 millioner som assistent

Les også: – Føler meg svikta og lurt

Ikke underslag

Forsvarer Kent Fredriksen stilte i sin prosedyre spørsmål ved om dette er et underslag.

– Kanskje er dette tyveri i stedet, etter straffelovens paragraf 257, siden tiltalte ikke var i besittelse av noe på forhånd?, sa Fredriksen.

Han påpekte at tiltalte hadde til hensikt å tilbakebetale pengene gjennom blant annet inntekter fra gårdsdrift, skogbruk og garantier fra andre personer.

Videre pekte han på at fornærmede måtte ha visst om overføringene siden han forklarte i retten at han satt bak assistenten og fulgte med da han betalte regninger i nettbanken.

Forsvareren la ned påstand om frifinnelse.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25