NRK Meny
Normal

– Føler meg svikta og lurt

Den pleietrengende mannen i 60-åra, som skal ha blitt svindla for 2,4 millioner kroner, mener han ble utsatt for et grovt tillitsbrudd av sin personlige assistent.

Rettssal Sør-Trøndelag tingrett

Det er satt av tre dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Kent Fredriksen

Forsvarer Kent Fredriksen representerer den tiltalte.

Foto: Kari Sørbø / NRK
Aage Sliper Midling

Politiadvokat, Aage Sliper Midling, mener retten bør legge vekt på at tiltalte var satt til å hjelpe mannen i 60-åra når de vurderer eventuell straff.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Den uføretrygda mannen, som sitter i rullestol etter et hjerneslag, snakka med lav og tydelig stemme da han forklarte seg i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

I fire år var den tiltalte, en mann i 30-åra, hans faste personlige assistent. Han hjalp til med det meste. Ett av gjøremålene var blant annet å betale regninger i nettbanken.

sitter han på tiltalebenken tiltalt for grovt underslag av 2,4 millioner kroner.

Les også: Hjemmesykepleier skal ha underslått 2,4 millioner kroner

Overførte flere beløp

I løpet av fireårsperioden ble rammelånskontoen til fornærmede på to millioner kroner tømt. Denne kontoen sjekka han sjelden, siden pensjonen hans kom inn på driftskontoen.

Politiets etterforskning har avdekka at ulike beløp gikk fra denne lånekontoen og inn på tiltaltes konto med jevne mellomrom fra 2010.

Tiltalte nekter straffskyld. Han sier at dette var lån fordi den funksjonshemmede gjerne ville hjelpe assistenten med å bli gjeldfri.

Dette avviste fornærmede på det sterkeste i retten i dag.

– Jeg skulle gjerne ha hjulpet, men jeg hadde ikke økonomi til det, forklarte mannen i 60-åra i retten torsdag.

Les også: Var ikkje skikka – fekk jobbe vidare i kommunen

Tom konto

Mannen i 60-åra oppdaga ikke at lånekontoen var tom før han skulle be banken sin overføre litt penger fra den kontoen og til en annen. Da var assistenten hans på ferie i utlandet.

Da han kom tilbake fra ferien ble han pågrepet og i bagasjen hans fant de fornærmedes BankID-brikke.

Av kontoutstriften går det fram at 7500 kroner ble overført fra den uføretrygdedes konto til den tiltalte mens han var på ferie.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.